Poika varasti isänsä pienoispistoolin lukitusta asekaapista ja lähti sen kanssa kouluun

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus on päättänyt jättää alle 18-vuotiaan pojan tuomitsematta rangaistukseen nuorena henkilönä tehdystä varkaudesta ja nuorena henkilönä tehdystä ampuma-aserikoksesta. Mielentilatutkimuksen perusteella poika oli tekohetkellä syyntakeeton.

Tapaus ajoittuu tammikuulle 2020. Tuolloin poika oli anastanut isänsä pienoispistoolin ja viisi siihen kuuluvaa patruunaa, ja lähtenyt sen jälkeen aseen kanssa koululle. Pojalla on ollut tässä vaiheessa myös vankka tarkoitus suorittaa henkirikos aseen avulla.

Vastaaja myönsi teot esitutkintavaiheessa.

Poika on mennyt oppilaitokseen ase ladattuna, mutta luopunut surma-aikeistaan päästyään koulurakennukseen sisälle. Tästä syystä syytettä väkivaltarikoksen valmistelusta ei nostettu. Oppilaitokseen päästyään poika oli uhannut ihmisiä sanallisesti, ja myös esitellyt koulun henkilökunnalle mukanaan ollutta aseistusta. Mainitun aseen lisäksi pojalla oli mukanaan kaasuase.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Yle verkkosivuillaan.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut