Onko Hämeenkatu varmasti turvallinen? – "Surullisin tilanne on aivan Tampereen sydämessä..."

Tampereen vammaisneuvosto, vanhusneuvosto ja Tampereen vammais- ja terveydenhuollon neuvottelukunta Vatenk ovat huolissaan siitä, pääseekö Hämeenkadun ylittämään turvallisesti myös ratikka-aikana. Aloite lausuntoon lähti Tampereen kaupungin Vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmästä ja sen allekirjoittajina toimivat vammaisneuvosto ja Tampereen vammais- ja terveydenhuollon neuvottelukunta Vatenk yhdessä vanhusneuvoston kanssa.

Lausunnon mukaan ratikan käyttöympäristössä yhdenvertaisuutta ole huomioitu riittävästi.

– Surullisin ja onnettomuuksille alttein tilanne on aivan Tampereen sydämessä, jossa Hämeenkadulle on jäämässä liikennevalo-ohjatut ylityspaikat vain Rautatienkadun, Aleksanterinkadun, Pellavatehtaankadun, Näsilinnankadun ja Hämeenpuiston kohdille. Kadun ylitys ylityspaikalla on monille kaupunkilaisille turvatonta, jopa hengenvaarallista, neuvostot kommentoivat kannanotossaan.

– Näkövammainen ja kuulonäkövammainen ihminen ei näe ratikkaa, busseja tai autoja eikä kuule kaupungin hälyssä hiljaista ratikkaa tai sähköautoja. Rollaattoria käyttävä tai muuten hitaammin liikkuva ihminen pelkää, ettei ehdi kahden kaistan yli riittävän nopeasti. Lapsi ei alle 12-vuotiaana hahmota liikennettä siten, että kykenisi arvioimaan, milloin turvallinen ylitys on mahdollinen, kannanotossa todetaan.

VAMMAISNEUVOSTO, VANHUSNEUVOSTO JA VATENK JÄTTIVÄT ASIASTA lausunnon pormestari Lauri Lylylle (sd.), apulaispormestari Johanna Loukaskorvelle (sd.), apulaispormestari Aleksi Jäntille (kok.), apulaispormestari Jaakko Stenhällille (vihr.), yhdyskuntalautakunnalle, kaupunginvaltuustolle, liikennelaitokselle, kaupunginhallitukselle ja raitiotieallianssille.

Uutista päivitetty 21.10. kello 15.36: Lisätty tieto siitä, että aloite lausuntoon lähti Tampereen kaupungin Vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmästä ja sen allekirjoittajina toimivat vammaisneuvosto ja Tampereen vammais- ja terveydenhuollon neuvottelukunta Vatenk yhdessä vanhusneuvoston kanssa.

Uutista päivitetty 22.10. kello 11.23: Päivitetty tietoja lausunnon jättäneistä tahoista.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut