Tammelan stadion, valtateiden turvallisuus... – Pirkanmaan kokoomusedustajat esittävät lisäpanostuksia alueelle

Kokoomuksen pirkanmaalaiset kansanedustajat Anna-Kaisa Ikonen, Pauli Kiuru, Arto Satonen ja Sofia Vikman ovat huomauttaneet hallitusta ottamaan liikenneyhteyksien parantamisen, koulutukseen panostamisen, kansallispuistojen kunnostamisen sekä urheiluhankkeiden tukemisen vahvemmin ensi vuoden talousarvioesityksessä huomioon.

Edustajat ovat esittäneet määrärahalisäyksiä muun muassa valtatielle 9 Tampere-Orivesi välille sekä valtatie 3:lle Parkanon ja Ikaalisten kohdille. Liikennehankkeissa yhteistä huolta kannetaan erityisesti teiden turvallisuudesta ja toimivista yhteyksistä.

– Valtatiet kuuluvat Suomen tärkeimpään päätieverkkoon ja niillä liikennöi huomattavan paljon raskasta liikennettä. Liikennemääriltään tiet ovat erittäin vilkkaita, mutta niiden turvallisuustaso on heikko ja tiejaksoilla on vuosien aikana tapahtunut lukuisia järkyttäviä onnettomuuksia, edustajat kommentoivat.

– Nämä valtatiet ovat elinkeinoelämän kuljetusreittien lisäksi keskeisiä työmatka-, asiointi ja vapaa-ajan liikenteen yhteyksiä. Parannuksilla edistetään huomattavasti turvallisuutta, vähennetään ympäristöhaittoja ja ratkaistaan vilkkaasti liikennöityjen valtateiden ruuhkautumisongelmia, jotka heikentävät teiden liikennöitävyyttä ja alueen kilpailukyvyn kasvua.

Määrärahalisäyksiä esitetään lisäksi Helvetinjärven ja Seitsemisen kansallispuistojen huoltoyhteyksien parantamiseen sekä taukopaikkojen ajantasaistamiseen. Edustajat toteavat, että kansallispuistojen kävijämäärät ovat koronan myötä räjähtäneet ja tarpeet huoltotoimenpiteille ovat tällä hetkellä akuutteja, sillä luonnonsuojelualueiden lähivirkistys- paikallistalous ja terveyshyödyt ovat mittavia.

Myös Tampereen Tammelaan vuonna 2023 nouseva ja 6 500 henkeä vetävä jalkapallostadion saa tukensa kokoomusedustajien aloitteissa.

– Hankkeella on merkittävä vaikutus alueemme vetovoimaan ja imagoon. Tampere on urheilukaupunki, joka vetää puoleensa monipuolisilla mahdollisuuksillaan. Tammelan Stadion avaa ovensa ympäri vuoden ja tuo yhteen niin kaupunkilaiset, kaupunkiseudun asukkaat kuin kansainväliset vieraatkin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut