Kolmella Tampere Unitedin pelaajalla koronatartunta – Viime lauantaina kauden viimeinen peli ja saunailta, nyt palkintogaala vaarassa

Kuvituskuva. Timo Mustalampi
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampere Unitedin edustusjoukkueessa on todettu kolme koronavirustartuntaa.

Seura tiedodotti asiasta torstaiaamuna.

Suurin osa joukkueen pelaajista ja taustahenkilöistä on keskiviikkona asetettu karanteeniin lauantaina 10. lokakuuta tapahtuneiden altistumisten johdosta. Karanteenin viimeinen päivä on maanantai 19. lokakuuta niillä, joilla ei todeta koronavirustartuntaa.

Tämän viikon tiistaina yksi edustusjoukkueen pelaaja ilmoitti saaneensa positiiviisen tuloksen koronavirustestistä. Kaikki altistuneet saivat heti samana iltana seuran puheenjohtaja Antti Niemistöltä tai muulta seuran henkilöltä ohjeen jäädä kotiin karanteeniin ja odottamaan viranomaisten ohjeistusta.

Keskiviikkona altistuneet saivat TAYSin infektioyksiköltä tekstiviestin, jossa annettiin virallinen tieto altistuksesta ja ohje välttää kontakteja muihin ihmisiin.

Ensimmäiset testitulokset ovat jo tulleet, ja niissä on sekä negatiivisia että positiivisia tuloksia. Tässä vaiheessa Tampere Unitedin tiedossa olevien todettujen tartuntojen kokonaismäärä on kolme. Osalla testituloksen saaminen saattaa kestää Taysin infektioyksiköltä saadun tiedon mukaan jopa neljä päivää.

Tampere Unitedin edustusjoukkue pelasi kauden 2020 viimeisen ottelunsa viime lauantaina Pyynikin urheilukentällä valkeakoskelaisjoukkue Pallo-Seppoja vastaan. TamU on tiedottanut Pallo-Seppojen joukkueenjohtoa tilanteesta heti tiistai-iltana, kun tieto altistumisesta saatiin. Ottelussa oli voimassa Palloliiton silloin voimassa olleen ohjeistuksen mukainen maskisuositus.

Edustusjoukkueella on ollut viime viikolla lauantain ottelun lisäksi harjoitukset tiistaina, torstaina ja perjantaina. Lisäksi edustusjoukkueen kauden päättävä saunailta järjestettiin lauantaina.

Tampere Unitedin perinteinen palkintogaala on suunniteltu järjestettäväksi lauantaina 24. lokakuuta. Niillä, joilla ei todeta tartuntaa, karanteeni päättyy jo saman viikon maanantaina 19. lokakuuta, mutta Tampere Unitedin hallitus arvioi tilannetta päivittäin, ja tekee tarvittaessa päätöksen gaalan siirtämisestä myöhempään ajankohtaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.