Pirkanmaan käräjäoikeus alkaa käsitellä poikkeuksellista rikosepäilyä – kolme henkilöä vastaa syytteeseen törkeästä ihmiskaupasta

Pirkanmaan käräjäoikeus alkaa torstaina käsitellä rikoskokonaisuutta, jossa syytenimikkeenä on törkeä ihmiskauppa. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus alkaa käsitellä torstaina poikkeuksellista syytettä, jonka käsittelyn jatkamiseksi on varattu jo toinenkin istuntopäivä. Tarvittaessa oikeudenkäyntiä jatketaan kolmannella istuntopäivällä.

Kolme henkilöä vastaa torstaiaamuna syytteeseen törkeästä ihmiskaupasta. Asian käsittelystä on kerrottu jo etukäteen se, että istuntoa esitetään salassapidettäväksi.

Poliisi on aiemmin vastannut verkkosivuillaan kysymykseen siitä, mitä ihmiskauppa tarkoittaa.

– Ihmiskauppa on hyväksikäytön prosessi, jossa tekijä pyrkii saamaan taloudellista hyötyä alistamalla uhria eri keinoin. Ihmiskaupan uhri on usein heikossa asemassa oleva ihminen, joka on tekijästä riippuvainen. Hänet voi olla alistettu esimerkiksi seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai pakkotyöhön. Taloudellisen hyödyn tavoittelu ei ole ehtona rikoksen tunnusmerkistön täyttymiselle, poliisi selvittää.

Poliisin mukaan ihmiskauppa ylittää usein valtioiden rajat. Suomi on yleensä ihmiskaupan kauttakulku- ja kohdemaa, mutta teko voi tapahtua kokonaisuudessaan myös Suomen rajojen sisäpuolella.

Suomen rikoslaissa ihmiskauppaa koskevat säädökset tulivat voimaan elokuussa 2004. Rikoslain pykälien mukaan ihmiskauppa, törkeä ihmiskauppa ja kummankin yritys ovat rangaistavia tekoja.

Törkeästä ihmiskaupasta on määritelty rikoslaissa raskaat tuomiot. Minimituomio on vähintään kaksi ja enintään kymmenen vuotta vankeutta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut