Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KMT: Tamperelaisen lukijamäärä kasvanut 4,5 prosentilla – "Uimme tällä hetkellä vauhdilla vahvaan vastavirtaan"

Kaupunkilehti Tamperelaisen vahvistunut asema näkyy selvästi, kun Kansallisen mediatutkimuksen tiedot paperilehtien lukemisesta julkistettiin tiistaina.

Tiistaina julkistetun tuoreen KMT 2020:n mukaan painettu Tamperelainen on edelleen maan ylivoimaisesti luetuin kaupunkilehti 139 000 lukijalla.

Maaliskuussa julkaistuun edelliseen vastaavaan tutkimukseen verrattuna paperilehden lukijamäärä on kasvanut 6 000 lukijalla eli 4,5 prosentilla.

– Uimme tällä hetkellä vauhdilla vahvaan vastavirtaan, sillä painetun lehden lukijamäärän selvä nostaminen on lehtimarkkinoilla harvinaista. Tämä osoittaa, että paikallisuus ja painettu kaupunkilehti ovat yhä kilpailukykyinen paketti. Puhutteleva, ajankohtainen ja kiinnostava paikallinen uutissisältö ja valikoidut nostot kaupunkikulttuurista ja sen ihmisistä ja ilmiöistä tekevät painetusta lehdestä halutun vieraan koteihin kahdesti viikossa, toteaa päätoimittaja Petteri Mäkinen.

Mediatalojen yhdessä tilaama Kansallinen mediatutkimus on alan kattavin tutkimuskokonaisuus.

KMT-mittauksessa selvitetään vuosittain, kuinka paljon eri lehdillä on viikoittain lukijoita ja kuinka moni suomalainen keskimäärin lukee lehden painettua numeroa.

Tämä osoittaa, että paikallisuus ja painettu kaupunkilehti ovat yhä kilpailukykyinen paketti.

Jo keväällä julkaistuun tutkimuksen aiemmista parannettu ja nykyaikaistettu tiedonkeruutapa on osoittanut aukottomasti painetun Tamperelaisen aseman lehtien lukijakilpailussa.

– Hieno lukijakehitys ja painetun lehden vetovoima ovat hyvä pohja myös ilmoitusasiakkaita kiinnostavalle tuotteelle. Toki digitaaliset tuotteemmekin, kuten Nysse-bussien mainosnäytöt ovat nostaneet kiinnostustaan, kommentoi Tamperelaisen kustannusjohtaja Aki Kola.

KMT:ssä julkistettiin nyt ainoastaan painettujen lehtien lukijamäärät. Digitaalisten lehtituotteiden lukijamäärät ja lehtien kokonaistavoittavuusluvut julkaistaan myöhemmin.