Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Suuri tv-tuotanto Tampereelle: Seppo Jokisen Koskinen-dekkareista tv-sarja – Hän on uutuussarjan komisario Sakari Koskinen!

Tampereella aletaan kuvata Seppo Jokisen dekkareihin pohjautuvaa Koskinen-rikossarjaa.

Sarjaa aletaan esittää Ruudussa vuoden kuluttua syksyllä 2021.

Pääosassa komisario Sakari Koskista näyttelee Eero Aho. Palkittu näyttelijä muistetaan muun muassa Rokkana Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa.

Koskisen tutkintaryhmään kuuluvat muun muassa Ulla Lundelin ( Maria Ylipää), Risto Pekki ( Turkka Mastomäki), Markku Kaatio ( Jon-Jon Geitel) ja Roine ( Pertti Sveholm). Sarjassa tutustutaan myös Koskisen ex-vaimoon Raijaan ( Petra Karjalainen) ja poikaan Anttiin ( Samuel Kujala).

Koskinen-sarjan pääohjaaja on Lauri Nurkse. Riku Suokas toimii toisena ohjaajana ja on myös sovittanut kirjat tv-sarjan käsikirjoitukseksi yhdessä Heikki Syrjän kanssa.

Tuntuu upealta, että tv-sarjassa komisario Koskinen saa taas uuden elämän.

Vuonna 1996 alkaneeseen Koskinen-kirjasarjaan on tähän päivään mennessä kertynyt 25 teosta.

– Tuntuu upealta, että tv-sarjassa komisario Koskinen saa taas uuden elämän. Toivon, että mahdollisimman moni pääsee samaistumaan kirjojeni henkilöiden elämään tv-sarjan kautta, kirjailija Jokinen kertoo.

Sarjan ensimmäisellä kaudella Koskinen ja tiimi kohtaavat muun muassa sarjamurhaajan, epäonnistuneen jalokiviryöstön, psykiatrisessa sairaalassa tapahtuvan sarjamurhaepäilyn, tuhopolton ja henkirikoksia huumejengin ympärillä.

Raakojen rikosten takia Koskiselle on on vaikeuksia löytää tasapainoa ja rauhaa omassa yksityiselämässään.

Sarjan kuvaukset on aloitettu alkuviikolla Tampereella. Sarja on saanut Film Tampereen hallinnoimaa Tampereen tuotantokannustinta. Ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen on erityisen tyytyväinen siihen, että tamperelaisen kirjailijan Tampereella tapahtuvista kirjoista tehdään tv-sarjaa Tampereella.

– Film Tampere on ollut mukana sarjan alkumetreiltä asti ja on tärkeää, että sarja työllistää tamperelaisia yrityksiä ja ammattilaisia, toteaa Rahkonen.

Jokinen kirjoittaa parhaillaan kirjasarjan 26. osaa.

– Koskisen tulevaisuus on itsellenikin edelleen yhtä suuri arvoitus kuin lukijoilleni. Sen kuitenkin olen päättänyt, että hän pääsee viettämään vanhuudenpäiviään terveenä ja onnellisena. Mutta koska? Sitä ei tiedä kukaan, Jokinen kertoo.