Suomen Pelimuseo sai merkittävän lahjoituksen – HS: Maan tunnetuin peliarvostelija luovutti vanhat tietokoneensa ilmaiseksi Tampereelle

Sosiaalinen media kohahti viikonvaihteessa, kun Suomen pitkäaikaisin peliarvostelija Niko Nirvi ilmoitti Commodore Finland -ryhmässä luopuvansa vanhoista Commodore- ja Amiga-tietokoneistaan.

Porilaislähtöisen Nirvin myyttisyyttä on lisännyt osaltaan se, että miehestä ei ole koskaan julkaistu kasvokuvaa.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

Myynti-ilmoituksesta syntyneestä huomiosta kertoi puolestaan ensimmäisenä Nirvin vanha työnantaja MikroBitti.

Nirviä voidaan pitää Suomen pitkäaikaisimpana peliarvostelijana. Mies on rakentanut kokonaisen työuran peliarvostelujen ympärille: ensimmäiset Nirvin arvostelut julkaistiin 1980-luvulla silloisessa MikroBitti-lehdessä, ja sittemmin hän on tehnyt päätoimisesti Pelit-lehteä.

Nyt tietokoneiden tuleva kohde on selvinnyt: Nirvi ei päätynyt myymään koneitaan, vaan hän luovuttaa ne Suomen Pelimuseolle Tampereelle.

– Kun Tampereen Pelimuseo ilmoitti olevansa kiinnostunut, asia oli kerralla selvä. Lahjoitin siis koko pinon ilmaiseksi Pelimuseolle, jotta tulevat sukupolvet saavat ihmetellä, kuka tämä tyyppi oli ja miksi sen vanhat romut ovat täällä?, Nirvi perustelee asiaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut