Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesäasunnon pihalta löytyi varastettu kevytmoottoripyörä – Poliisi muistuttaa, että nyt kannattaa tuoda arvotavarat pois kesämökeiltä

Viime viikon lauantaina Sisä-Suomen poliisi teki Harmoisten alueelta erikoisen löydön – nimittäin erään kesäasunnon pihalta löydettiin toiselta paikkakunnalta anastettu kevytmoottoripyörä. Poliisin mukaan myöhemmin samana päivänä löytyi lähettyviltä tavaroita puun alle piilotettuna.

Poliisilla ei ole tässä vaiheessa tiedossa, mistä nämä olisivat peräisin, mutta epäilee, että kyseessä on anastusrikos, joka kohdistunut lähialueen kesäasuntoon.

Tavaroita voi tarkemmin tiedustella Jämsän poliisiasemalla.

– Omaisuusrikoksia voidaan ennalta estää melko yksinkertaisin keinoin ja vähin kustannuksin tekemällä asuntoihin, kesämökkeihin, ajoneuvoihin ja veneisiin murtautuminen mahdollisimman hankalaksi, ääntä aiheuttavaksi ja aikaa vieväksi, ohjeistaa rikoskomisario Kari Aaltio.

Poliisin mukaan lukitus ja valaistus, omaisuuden merkitseminen sekä erilaisten hälytyslaitteiden käyttö ovat hyviä keinoja varkauksien ennalta ehkäisyyn. Jämsän poliisi on juuri aloittanut vuonna 2015 anastetun perämoottorin palautusmenteelyn Virosta.