Syyte: Autoilija ajoi bussikaistaa ja törmäsi punaisia päin kävelleeseen jalankulkijaan Tampereen keskustassa – autoilijalle vaaditaan sakkorangaistusta

Pirkanmaan käräjäoikeus on maanantaina käsitellyt värivirheellisen 50 euron setelin mysteeriä. Maanantaina se ei vielä kuitenkaan ratkennut. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Aluesyyttäjä Krista Heliö vaatii tamperelaismiehelle sakkorangaistusta tapauksesta, joka ajoittuu lokakuuhun 2019. Tuolloin mies ajoi autollaan Tampereen keskustassa ja törmäsi risteyksessä tietä ylittäneeseen jalankulkijaan. Mies oli päättänyt valita bussikaistan, törmäyshetkellä jalankulkijan kulkusuuntaan paloi punainen valo. Tilannenopeus oli ollut sellainen, ettei mies ollut ehtinyt pysäyttää autoaan ajoissa.

Mies on esitutkinnassa myöntänyt törmänneensä jalankulkijaan. Jalankulkijalla on ollut asiassa toive syytteen nostamisesta.

Jalankulkijalle aiheutui törmäyksestä useampi vamma. Törmäyksen seurauksena seurauksena oli vasemman olkaluun yläosan murtuma, leikkausta vaatineita murtumia kasvoluihin, vaurioita hampaisiin sekä murtuma sääreen ja polveen.

Juttua käsitelty kello 13.43: Kävelijä oli tilanteessa kävellyt päin punaista, ei autoilija.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut