Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päätoimittaja Mäkinen: Ravintololatoiminnan mielivaltainen rajoittaminen ilman kattavia perusteluja on yrittäjille kohtuutonta – "Vahvaksi vaikutelmaksi jäi, etteivät elinkeinovaikutukset ole edes keskustelupöydällä"

Tamperelaisten ja pirkanmaalaisten ravintoloitsijoiden joutuminen pahentuneen koronatilanteen sijaiskärsijöiksi on monella tapaa kohtuutonta, kirjoittaa Tamperelaisen päätoimittaja Petteri Mäkinen viikonvaihteen lehden pääkirjoituksessa.

Mielivaltaa ravintoloissa? – "Tämänkin aallon saattaisi sinnitellä moni, mutta mielivaltaisilta vaikuttavat päätökset eivät välttämättä houkuttele jaksamaan seuraavaan"

Näyttöjä esimerkiksi ruokaravintoloiden yhteydestä koronan leviämiseen ei ole esitetty.

– Terveys on tärkeintä ja koronatartuntojen lisääntyminen on huolestuttava tosiasia, mutta ravintolaliikentoiminnan joutuminen jälleen kärsijäksi ilman hyviä perusteita tuntuu kohtuuttomalta.

– Jos laajojen tartuntaketjujen taustalla ovat Vaasan opiskelijatapahtuman kaltaiset ilman ammattimaisia järjestäjiä kasatut kokoontumiset, on ravintolayrittäjille hankala perustelulla, miksi Pirkanmaalla saliin saa ottaa päivällä vain puolet asiakkaista, kysyy Mäkinen Tamperelaisen pääkirjoituksessa.

Mäkisen mukaan ravintoloiden tekemään omaehtoiseen turvallisuustyöhön ja toiminnan jatkamiseen ei ole pitkään motivaatiota, jos päätökset tuntuvat perustelemattomilta ja mielivaltaisilta.

– Kuinkahan kauan sinnittelyyn, sopeutumiseen ja innovointiin riittää intoa, jos ulkopuolelta tehdään liiketoiminnan kannalta isoja päätöksiä ilman esitettyjä tarkkoja perusteita? Tämänkin aallon saattaisi sinnitellä moni, mutta mielivaltaisilta vaikuttavat päätökset eivät välttämättä houkuttele jaksamaan seuraavaan.

Lisäksi tällä viikolla huomiota herätti se, että elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) julisti tietämättömyyttään Krista Kiurun (sd.) sosiaali- ja terveysministeriössä valmisteltavista laajoista koronatoimista, joista pääministeri Sanna Marin (sd.) tviittasi.

– Vahvaksi vaikutelmaksi jäi, etteivät elinkeinovaikutukset ole edes keskustelupöydällä. Tämäkään tuskin kannustaa yrittäjiä jaksamaan, uumoilee Mäkinen.

Mielivaltaa ravintoloissa? – "Tämänkin aallon saattaisi sinnitellä moni, mutta mielivaltaisilta vaikuttavat päätökset eivät välttämättä houkuttele jaksamaan seuraavaan"