Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyslomalla ulkoilemaan? – Geegon kanssa voi kiertää Tamperetta viidellä reitillä ja saada huomaamatta liikuntaa

Liikunta: Tampereella voi valita viidestä eri reitistä.

Tampereen kouluissa vietetään ensi viikolla syyslomaa. Perheen yhteistä syyslomatekemistä kaipaavat voivat kokeilla esimerkiksi Geego-liikuntasovelluksen kaupunkihaasteita.

Haasteita voi tehdä viidellä eri reitillä: Kaupissa, Peltolammilla, Suolijärvellä, keskustassa ja Hatanpään arboretumissa. Arboretumin reitti on tehty esteettömäksi ja sen voi suorittaa myös pyörätuolilla liikkuvat.

– Tämä on helppo tapa lähteä liikkumaan ja tutustumaan Tampereen eri alueisiin, sanoo Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetuspalveluiden kehittämispäällikkö Harri Jurvela.

– Reitit ovat ympäri Tamperetta, jotta perheet voisivat lähteä helposti pienellä kynnyksellä liikkumaan.

Geegossa on omat tehtävänsä lapsille ja aikuisille.

– Lapsille voi olla vaikka että tee viisi kuperkeikkaa ja aikuisille vaikka puuta vasten punnertamista, Jurvela kuvailee.

Tämä on helppo tapa lähteä liikkumaan.

– Pointti on, että huomaamatta tulisi liikuttua.

Sovellus on toisaalta myös vastaus korona-aikaan: monet ohjatut harrastukset ovat olleet tauolla, joten erilaisia liikuntavaihtoehtoja on kaivattu.

– Jos miettii aikuisia, niin voit lähteä tunniksi jumppaan tai perheen kanssa ulkoilemaan ja saat samalla liikuntaa.

Jurvela kertoo, että kaupunki on miettinyt reitit, mutta liikuntahaasteet on tehnyt Geegon personal trainer.

– Voi saada sykkeen nousemaan, mutta jos haluaa mennä lapsen ehdoilla, sekin onnistuu.

Haasteet eivät aukea ennen kuin käyttäjä on tarpeeksi lähellä oikeaa rastia. Maksuttoman sovelluksen voi ladata puhelimen sovelluskaupasta. Suorittamiseen tarvitaan vain yksi laite: sovellukseen voi merkata erikseen vaikka koko perheen suoritukset.

Taustalla on Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelma, joka haastoi yrityksiä tarjoamaan ratkaisuja lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen. Ehdotuksia tuli kymmeniä ja niistä kolme valittiin jatkoon. Geegon kokeilu kestää vuoden loppuun. Sen jälkeen kaupunki katsoo, kannattaako palvelusta maksaa jatkossakin.

– Loppuvuodesta tehdään kysely, että miten on toiminut.

Sovelluksen on kehittänyt hämeenlinnalainen Geego Kids Oy.