Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Särkänniemen Karmiva karnevaali alkaa! – Kävijöille suositellaan kasvomaskeja

Tapahtuma: Ohjelmia on muokattu, jotta turvavälit pysyvät.

Särkänniemen Karmiva karnevaali -tapahtuma alkaa tänään lauantaina. Huvipuistokautta pidentävä tapahtuma kestää syyslomaviikon ajan. Tänä vuonna tapahtumaa on valmisteltu koronaepidemian varjossa.

– Olemme iloisia, että pystymme avaamaan portit ja tarjoamaan mahdollisuuden pitää hauskaa, sanoo Särkänniemen kehitysjohtaja Ville Aarresuo.

Aarresuo kertoo, että tapahtumasta on saatu aiempina vuosina positiivista palautetta. Menneeseen aikaan eli esimerkiksi viime vuoteen verrattuna huvipuistossa on tänä vuonna kuitenkin erityisjärjestelyitä.

– Turvavälimerkinnät ja toistasataa käsidesipistettä. Nyt suosittelemme myös kasvomaskeja asiakkaille ja koko henkilökunnalla on suojaimet.

Ohjelmaan on tehty tänä vuonna jonkin verran muutoksia. Osa kentällä olleista ohjelmista on tuotu päälavalle, jotta yleisö ei pakkautuisi pienelle alueelle. Aarresuo kertoo, että saman tyyppisiä ohjelmia on myös jaksotettu pitkin päivää. Näin vältetään tilanne, jossa yksi ohjelma on vain yhtenä aikana ja suuri joukko kerääntyy sitä seuraamaan.

Suurin osa ohjelmasta tapahtuu ihmisten keskellä: alueella kiertää liikkuvia karnevaalisirkustaiteilijoita. Yli 15-vuotiaille on tänä vuonna kaksi aluetta. Toinen jo edellisinä vuosina ollut Zombie Zone. Uutuus on Circus Hysteria, jossa on muun muassa sirkushahmojen kauhuversioita ja burleskia.

– Itseäni kiinnostaa nähdä, kuinka tämä Circus Hysteria -alue otetaan vastaan.

Karmivasta karnevaalista ei kuitenkaan ole Särkänniemen tämän vuoden tuloksen pelastajaksi.

– Ei se valitettavasti kokonaistappioon tuo pelastusta, mutta ajattelemme, että kaikki on plussaa. Lähdetään siitä, että joka päivä on kannattavaa toimintaa.

Aarresuo kertoo, että Karmivan karnevaalin lipunmyynti on lähes viime vuoden tasolla. Tilanne voi vielä elää.

– Käytännössä ostopäätös tehdään pari kolme päivää aikaisemmin, Aarresuo sanoo.

Huvipuistoalueen kapasiteettia on edelleen rajoitettu. Tällä hetkellä sisään otetaan kolmasosa normaalimaksimista. Karmivan karnevaalin kävijämäärät ovat muutenkin olleet kesäpäiviä pienemmät eikä Aarresuo usko, että paikalla on kerralla edes kolmasosaa maksimista.

– Karmivan karnevaalin osalta voi luottaa siihen, että väljyyttä on.