Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äksy nuuhki kultaa Tampereelle! – "Kotioloissa sitä ei tunnistaisi uskottavaksi poliisikoiraksi"

Tamperelainen poliisikoira XY eli Äksy on voittanut poliisin huumekoirien Suomen mestaruuden.

Poliisin huumekoirat mittelivät paremmuudesta Kouvolan poliisiaseman ja Suomen Poliisikoirayhdistyksen järjestämässä kolmipäiväisessä suomenmestaruuskilpailuissa 6.–8. lokakuuta. Kilpailun aikana huumekoirat suorittivat poliisikoirien työnomaisia esintätehtäviä erilaisissa kohteissa.

Tampereen poliisiasemalla työskentelevä belgianpaimenkoira malinois Äksy tunnetaan myös Harmaahurstin Irwininä. Äksyn ohjaajana toimii vanhempi konstaapeli Matti Tikkanen. Parhaiten Äksy suoriutui varasto- ja matkalaukkuetsinnästä.

Tikkaselle kokonaiskilpailunvoitto tuli yllätyksenä. Kilpailuihin ei valmistauduttu kuin yhdellä ylimääräisellä jälkiharjoituksella. Mittelöön lähdettiin luottaen hyvään työosaamiseen.

– Äksy osaa toimia etsinnöillä rauhallisesti. Se on sosiaalinen eikä se häiriinny työtehtävillä ulkopuolisista ihmisistä. Sen kanssa ei tarvitse jännittää, Tikkanen kertoo tiedotteessa.

Nimestään huolimatta kahdeksanvuotias Äksy on iloinen, vilkas ja vahvasti työhön motivoitunut poliisikoira. Kotona se hoitaa perhekoiran ja sohvaperunan virkaa.

– Sanotaanko, että kotioloissa sitä ei tunnistaisi uskottavaksi poliisikoiraksi, Tikkanen kertoo tiedotteessa.

Suomenmestaruuskilpailujen toiselle sijalle sijoittuivat belgianpaimenkoira malinois Ollivier ja Johnny Haddas Ahvenanmaalta, kolmannelle sijalle nousivat bordercollie Martta ja Pauli Sved Helsingin poliisilaitokselta.