Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella juostaan lauantaina puolimaraton ja kymppi – lähdössä suositellaan maskien käyttöä

Lauantaina 10. lokakuuta Tampereen keskustassa järjestetään Tampere Juoksee -tapahtuma. Tapahtumassa juostaan kymppi, puolimaraton ja lasten minimaraton.

Ennen Tampereen Puolimaratonina tunnetun tapahtuman nimi vaihdettiin kuvaamaan paremmin tapahtuman luonnetta. Tampere Juoksee -tapahtuman alkuperäinen ajankohta oli 12. syyskuuta, mutta muun muassa Ruotsi-ottelun järjestämisen varmistumisen tiukka aikataulu johti tapahtuman siirtymiseen lokakuulle. Syksyn mittaan kiihtynyt koronatilanne on osaltaan aiheuttanut muutoksia tapahtuman järjestelyihin.

– Olemme kaikessa toiminnassa huomioineet olemassa olevat ohjeistukset ja suositukset. Pyydämme myös osallistujia ja kannustajia tekemään osansa kaikkien yhteisen turvallisuuden takaamiseksi, kilpailun johtaja Pasi Rajala sanoo Pyrinnön tiedotteessa.

Osallistujien toivotaan käyttävän maskeja tapahtuma-alueelle saavuttaessa. Ratinasta siirrytään ohjatusti juoksujen lähtöalueelle Keskustorille.

– Vahva suosituksemme on, että maskeja käytetään aina lähtöön asti, ja heti maaliintulon jälkeen on uudelleen jaossa maskeja. Käsidesipisteitä on lähtö- ja maalialueilla useita, ja muistutamme turvaväleistä läpi tapahtuman. Lisäksi osallistujat ovat saaneet etukäteen kattavan turvallisuusohjeistuksen, kertoo Rajala tiedotteessa.

Tapahtuma alkaa kello 12 lasten minimaratonilla. Tuntia myöhemmin starttaavat kymppi ja puolimaraton. Lapsille ei erikseen jaeta omia maskeja, mutta sellaisen saa pyytämällä.

– Minimaratonillekin tullaan tietenkin vain terveenä vastuullisen aikuisen kanssa, ja sielläkin muistetaan turvavälit ja käsidesi, Rajala muistuttaa tiedotteessa.

Juoksutapahtuman reitti lähtee Frenckellin pysäköintilaitoksen porrastornin vierestä. Maali on Laukonsillan päässä Ratinan stadionilla. Pohjoisen lenkin Lapinniemen ja Koukkuniemen kierrettyään ja tullessaan Tammerkosken rantaa pitkin kääntyvät kympin juoksijat Vuolteentorilta Vuolteensillalle. Puolimaratonin juoksijat jatkavat Ratinan suvannon rantaa ja Ratinan rantatietä myöten stadionille, missä he juoksevat kierroksen myötäpäivään ja jatkavat etelälenkille kohti Hatanpäätä ja Rantaperkiötä, tulevat sieltä Pyhäjärven rantoja pitkin ja Ratinan suvannon ympäri, käväisevät Eteläpuistossa ennen maaliin tuloa Laukonsillalle.

Juoksutapahtumassa käytetään kevyenliikenteen väyliä, puisto- ja jalkakäytäviä, mutta juoksun alussa juostaan tovi ajoradalla Näsinpuiston kierrokselle mennessä. Juoksijoita johtavat ja avaavat väylää Kaupin Kanuudoiden pyöräilijät.