Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä tekee Ilves-maalivahti Lukás Dostál? – "Olen todella onnellinen, että olen saanut harjoitella Tampereella"

Jääkiekon SM-liigakausi on odotuksen jälkeen jälleen alkanut. Yksi tamperelaisjoukkueiden ja miksei myös koko liigan kiinnostavimmista pelaajista on Ilveksen maalilla pelaava Lukás Dostál, joka on harjoitellut koko kesän Tampereella.

Anaheim Ducksin NHL-joukkueen sopimuspelaaja pelaa tupsukorvissa lainasopimuksella.

Dostál saapui Tampereelle kaudella 2018-2019, jolloin pelasi erittäin vakuuttavin ottein Ilveksen maalilla 10 runkosarjan ja seitsemässä pudotuspelien ottelussa. Kauteen mahtuu myös yksi ottelu Kooveen maalin suulla.

– Olen todella onnellinen, että olen saanut harjoitella Tampereella monta kuukautta ammattimaisesti ja saan aloittaa kauden tasokkaassa sarjassa. Olemme tehneet maalivahtivalmentaja Markus Korhosen kanssa paljon töitä, ja uskon että se myös näkyy, Dostál kuvailee.

Kesällä joukkue harjoitteli yksilöllisillä ohjelmilla sekä pienryhmissä.

Edellinen NHL-kausi päättyi aivan äskettäin. Vielä ei ole tiedossa, koska seuraava kausi mahdollisesti alkaa. Ja kun sarja alkaa, todennäköisesti myös Dostál palaa rapakon taakse.

– Elän päivä kerrallaan ja autan Ilvestä niin hyvin kuin vain osaan, hän pohtii.

Joukkueensa mahdollisuuksia hän pitää hyvinä. Ilveksessä nähdään useampiakin pelaajia NHL-lainasopimuksilla. Joukkuessa pelaa lisäksi myös toinen tshekki, joukkueen vanhin pelaaja, helmikuussa 1989 syntynyt hyökkääjä Ondrej Roman.

– Meillä on hyvä, nuori joukkue. Joukkue jaksaa luistella, pelaaminen käy kahteen suuntaan ja taitoa löytyy sen verran, että kiekollinen pelaaminen on hyvällä tasolla, Dostál kuvailee.

20-vuotiaan maalivahdin urasta on odotettu monissa arvioissa menestyksekästä ja mahdollisesti myös pitkääkin. Tshekkipelaajien pitkät urat tunnetaan: maan tunnetuin maalivahti Dominik Hasek pelasi jääkiekkoa pääsarjatasolla hulppeat 30 vuotta ja lopetti uransa vasta keväällä 2011, kunnioitettavassa 46 vuoden iässä.

Toinen maan jääurheilun legenda jatkanee uraansa edelleen: Jaromir Jagr nähtäneen 48-vuotiaana Rytiri Kladnon paidassa.

– Ajattelen niin, että minulla on paljon mahdollisuuksia. Jos urani jatkuu pitkään, olkoon niin.