Tampere Rock City: Makkosen sydämen valittu brittiämmä!

M: Minja Koski juhlii kolmatta M-albumiaan G Livelabissa.

Minja Koski eli M avaa Punaisen oven perjantaina Tampereella. Otso Reunanen & Silke Riihinen

Markku Makkonen

Kun olin kukkeassa 12 vuoden iässä, tajuntaani räjähti M-nimisen artistin hieno kappale Pop Muzik.

Hieman myöhemmin sain käsiini albumin New York-London-Paris-Munich ja opin, että M-taiteilijanimen taakse kätkeytyvä Robin Scott työstää huumorintajuista, vuoden 1979 musiikilliseen murrokseen sopivaa, tanssittavaa ja tarttuvaa tavaraa.

Siksi olin vuonna 2017 ihmeissäni, kun lahtelainen näyttelijä Minja Koski alkoi julkaista musiikkia M-nimellä. Makkosen sydämeen kun mahtuu vain yksi M ja hän on Robin Scott!

Kotimaan M on luovassa tilassa, joten hän ansaitsee tilaisuuteensa. Perjantaina Minja juhlii kolmatta albumiaan G Livelabissa.

Punainen ovi -levyn kappaleet ovat saaneet innoitusta unista ja ajassa matkustamisesta. Teemallisesti artisti on leikitellyt ajatuksella uudestisyntymisestä sekä pohtinut identiteettiä: sen rakentumista, rakentamista ja siitä luopumista.

Tuotannollisina inspiraation lähteinä ovat toimineet venäläisen kaivoskaupungin disko, keskiaikaiset legendat sekä 60-70–lukujen brittiläinen rockmusiikki.

Kotimaan M on luovassa tilassa,.

Levyn tuotannosta yhdessä artistin kanssa vastaa kaksi M:n aikaisempaa albumiakin tuottanut Miikka Ahlman.

Punainen ovi -kokonaisuutta ovat Kosken ja Ahlmanin lisäksi olleet työstämässä muusikot Simo Saukkola, Jussi-Pekka Parviainen ja Aleksi Kaufmann. Albumilla vierailevat myös Niklas Hagmark sekä Lumos-kvartetti.

Perjantaina Tampereella on tarjolla mielenkiintoinen elävä äänimaailma. Luvassa on yllättäviä mutta myös harkittuja yksityiskohtia ja avoimen taiteellista popmusiikin käsittelyä.

Vaikka sydämeni valittu ämmä on 73-vuotias englantilainen harmaahapsi, 2000-luvun suomalainen M on oma kirjaimensa.

M G Livelabissä pe 9.10.

m-official.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut