"Ei ole epäselvää, olisiko yökerhoista lähtenyt liikkeelle koronatartuntaryppäitä" – Uudellemaalle ja neljään muuhun maakuntaan tavallista tiukemmat aukiolosäännöt ravintoloille

Viittä maakuntaa koskevat tavallista tiukemmat aukioloaikasäännökset tulevat voimaan 11. lokakuuta alkaen. Arkisto / Jussi Vehkasalo
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Koronavirusepidemian suhteen niin sanotussa kiihtymisvaiheessa olevissa Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sekä leviämisvaiheessa olevassa Pohjanmaan maakunnassa ravintolat joutuvat sulkemaan ovensa jo kello 23 sunnuntaista 11. lokakuuta alkaen. Anniskelun on päätyttävä kello 22.

Ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikoja säännellään koronavirusepidemian takia. Jos koronavirustilanne on jollakin alueella kiihtymisvaiheessa, voidaan ravitsemisliikkeille säädettyjä rajoituksia tiukentaa.

Jos jollakin alueella, jossa nyt on kiihtymisvaihe, tilanne saadaan palautettua perustasolle, voidaan säädös purkaa, tilannetta tarkastellaan kahden viikon välein. Määräaikainen säädös on voimassa 31. lokakuuta saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoi, että ravintoloista on lähtenyt liikkeelle laajoja tartuntaketjuja. Häntä komppasi THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen:

– Ei ole epäselvää, olisiko yökerhoista lähtenyt liikkeelle koronatartuntaryppäitä. Niitä on lähtenyt, Puumalainen sanoi.

Koko Suomen ravintoloita koskevat säädökset tulevat voimaan jo 8. lokakuuta. Ravitsemisliikkeen saa pitää 8. lokakuuta alkaen avoinna kello 4–1 ja alkoholijuomia saa anniskella vain kello 9–24. Tämäkin määräaikainen asetus on voimassa 31. lokakuuta saakka.

"Yökerhot on asetettu tikun nokkaan koronaviruksen levittäjinä" – Mara vastustaa ankarasti tiukempia sääntöjä ravintoloille

Pk-seudun ravintolat tehotarkkailuun heti – määräaikainen sulkeminen uhkaa koronaturvattomia ravintoloita

Yle: Isot kaupparyhmät eivät vielä ole valmiita maskipakkoon pk-seudulla

Syyslomasta varoitellaan nyt – koronariski kasvaa, kun väki reissaa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut