Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Areenan tähtiartistin kelpaa nukkua Tampereella – Tätä on luvassa vuoden päästä aukeavaan hotelliin

Näkökulma: Areenaan tulevia maailmantähtiä ei tarvitse kuljettaa Helsinkiin, vakuuttaa areenan uuden hotellin johtaja.

Ammatillisesti tilaisuus on sellainen, ettei sitä voinut ohittaa.

Näin vakuuttaa Tampereen uuden Lapland Hotels Arenan hotellinjohtajaksi juuri valittu Janne Mönkkönen.

– Se on kaupungin keskustassa sijaitseva tapahtuma-areena, jossa huippuhotelli. Ainakaan Euroopassa ei ole vastaavaa, hehkuttaa Mönkkönen.

Mönkkönen ei hyppää syvään veteen tietämättä, mitä veden alla on. Vuodesta 2015 Yliopistonkadun Lapland Hotelsia johtanut Mönkkönen on ollut alusta asti mukana areenan hotellia suunnitelleessa työryhmässä. Hotelliuraa on takana kaksi vuosikymmentä.

– Hotellin pyörittämisessä arki on samanlaista. Areenankin hotellissa tulee öpymään myös paljon muita kuin sen tapahtumissa kävijöitä. Tapahtumat tuovat tietysti oman syklinsä. Areenassa voi viettää myös hotelliviikonlopun lähtemättä muualle.

Uros Live -areenan 4–12-kerroksiin sijoittavassa hotellissa on 272 huonetta. Erikoisuutena on 14 aitiohuonetta, joiden parvekkeelta keikkoja ja otteluita pääsee seuraamaan. Hotellin tulee 350-paikkainen juhlatila ja 250-paikkainen ravintola, jonka konseptin kehittäminen on vielä kesken.

Esimerkiksi turvallisuusnäkökohdat on huomioitu.

– Ravintolassa on tulee olemaan varmasti paljon Lappia, mutta myös Tamperetta, pohtii Mönkkönen.

Lisäksi haussa on lupa saunakeitaan ja kattoterassin tekemiseen.

Areenan ja kasinon yhteydessä olevaan hotelli vetää varmasti asiakkaita, joilla laatuodotukset ovat kovat.

Hotellissa on kaksi luksusluokan sviittiä, joissa on oma terassiparveke. Mönkkönen vakuuttaa, että sviittien taso on sellainen, ettei areenassa esiintyviä maailmantähtiä tarvitse kuljettaa Helsingistä Tampereelle ja takaisin, koska Tampereelta ei löydy riittävän tasokkaita hotellihuoneita.

– Esimerkiksi turvallisuusnäkökohdat on huomioitu. Myös sisustussuunnittelussa vaatimustaso on kova.

Hotelliurallaan Mönkkönen on työskennellyt muun muassa Helsingissä Kämpissä ja Tampereella S-ryhmän hotelleista Ilveksessä ja Tammerissa. Erilaiset vip-vieraat ovat tulleet tutuksi.

– Esimerkiksi maailmantähdet ovat tarkkoja vaatimuksissaan, mutta loppujen lopuksi heidän kanssaan on helppo asioida, tietää Mönkkönen.

Lapland Hotels Arena avataan joulukuussa 2021.