Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miksi Finlaysonilta on lähtenyt yrityksiä? – "Tässä on uusille tulokkaille mahdollisuus näyttää kyntensä"

Kaupunki: Pitkään alueella toimineiden Classic American Dinerin ja 29Rodeon tiloihin on odotettavissa jatkaja, sanoo kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki.

Finlaysonin kiinteistössä on viime kuukausina ollut havaittavissa muutoksia. Alakerran Rodeolle on jätetty jäähyvästit ja nyt toimintansa on päättänyt lopettaa ravintolakonserni NoHo Partnersin pyörittämä Classic American Diner.

– Molemmat toimivat tässä pitkään, 2000-luvun alkuvuosista asti. Asiat ovat tietysti aina harmillisia, mutta sisältävät myös uusia mahdollisuuksia. Nyt tässä on uusille tulokkaille mahdollisuus näyttää kyntensä. Vaihtuvuus ja uusiutuminen on aina paikallaan, ja kenties jopa väistämätöntäkin, kommentoi Finlaysonin alueen omistavan työeläkeyhtiö Varman kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki.

Rodeon kiinteistön kohtaloa seurattiin kesän aikana. Yrittäjällä oli toive siitä, että vanhaan tilaan tulisi uusi yrittäjä niin, että kiinteistö pysyisi ennallaan. Se ei toteutunut.

– Meillä oli yhteisiä tavoitteita ja sitten varmasti oli niin, että hänellä oli myös omia tavoitteita. Sopimusasiat tietysti muuten ovat luottamuksellisia, joten sen enempää asiaa en voi kommentoida.

Vuokrasopimus loppuu joulukuun puolessavälissä. Niinimäki arvioi, että sen jälkeen tilassa voidaan nähdä uutta liiketoimintaa kenties piankin.

– Tila on kiinnostanut useampaakin tahoa. En pitäisi tuulesta temmattuna, jos tiloissa on jatkossakin yökerhotyyppistä toimintaa.

American Dinerin tilankin käyttö saattaa olla entuudestaan tuttua. Ketjun vuokrasopimus päättyy vuoden lopussa.

– Siinä tilassa on varmasti tulevaisuudessakin ravintolatoimintaa.

Niinimäki on tyytyväinen Finlaysonin liiketilojen tämänhetkiseen täyttöasteeseen. Tilat on vuokrattu 95-prosenttisesti, muutamaan tilaan kaivataan vielä vuokralaista.

– Tilat ovat varsin hyvin täynnä nyt. Lisää tilaakin on tulossa. Media54:n alueella rakennetaan parhaillaan uutta TalentSpaceä Tampereen työllisyyspalveluille, nykyisestä tilasta se siirtyy hieman.

– TalentSpacella on käytössä kaksi vierekkäistä tilaa, ja se siirtyy toisesta tilasta uuteen tilaan, uusi tila muodostuu toisesta heidän nykyisestä tilastaan sekä kokonaan uudesta tilasta. Tilaa laajennetaan jonkun verran aulan puolelle, Niinimäki kuvailee.

Tuoreena projektina alueella päättyi Väinö Linnan aukion valaistus.

– Finlaysonin piippua korjataan parhaillaan. Osa tiilistä on päässyt rapautumaan, joten niitä uusitaan.

Niinimäki kuvailee Finlaysonin aluetta elämys- ja tapahtumapaikaksi, jossa hengessä seutua yritetään kehittääkin koko ajan.

– Tapahtumatoiminta on kasvanut vuosi vuodelta ja koronan väistyessä se uskoakseni kasvaa edelleen.