Syyte: Iäkäs pirkanmaalaismies säilöi käytöstä poistettuja ajoneuvoja omistamiinsa kiinteistöihin, rikollinen toiminta alkoi jo vuonna 1970

Kihlakunnansyyttäjä Olli Sulkonen vaatii iäkkäälle pirkanmaalaismiehelle vankeusrangaistusta rikoksista, jotka ovat saaneet alkunsa jo vuonna 1970. Rikosnimikkeenä on törkeä ympäristön turmeleminen ja vaade noin kaksi vuotta vankeutta joko ehdottomana tai ehdollisena. Sulkosen mukaan vastaajan ikä perustelisi sen, että rangaistus myönnetään ehdollisena. Vastaaja on myöntänyt menettelynsä tapauksen esitutkinnassa.

Mies omistaa Pirkanmaalla kuusi kiinteistöä, joiden alueelle on säilönyt käytöstä poistettuja ajoneuvoja yhteensä 447 kappaletta. Ajoneuvoilla tarkoitetaan autoja, työkoneita ja kaivureita. Öljysäiliöitä on löytynyt 155, tynnyreitä 275 ja erilaisia kanistereja 180 kappaletta. Jäljellä olevan jätteen määrä on syyttäjän mukaan hulppea – arviolta 2,5 ja viiden miljoonan kilon välissä.

Ajoneuvoista ei ollut poistettu nesteitä, kuten öljyjä ja jäähdytysnesteitä. Ajoneuvoissa on ollut keskimäärin nesteitä noin 20 litraa ajoneuvoa kohti eli noin 9 320 litraa. Osa nesteistä on valunut maaperään sitä pilaten. Samaten öljysäiliöissä on ollut öljyä useita tuhansia litroja, yhteensä noin 7 750 litraa. Osa öljystä on valunut maaperään sitä pilaten. Kaikki jätteet on jätetty suoraan maahan ilman mitään suojaavia elementtejä tai muita rakenteita.

Miestä on kehotettu useita kertoja poistamaan mainitut jätteet. Mies ei kuitenkaan ole juurikaan jätteitä poistanut, ja tuonut kiinteistöille jätteitä lisää huomattavasti enemmän kuin on niitä poistanut.

Miehelle on asetettu myös tuntuva korvausvelvoite. Syyttäjän mukaan hänet on velvoitettava korvaamaan valtiolle rikoshyötyä ainakin 288 999 euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut