Kasvomaskipakko VR:n kaukojunien Ekstra-luokkaan

VR:n kaukoliikenteen Ekstra-luokassa siirrytään kasvomaskipakkoon 26. lokakuuta. Arkisto/ Jussi Vehkasalo
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

VR:n kaukoliikenteen Intercity- ja Pendolino-juniin kuuluvan Ekstra-luokan lippuun kuuluu vakiona tyhjä viereinen paikka ja kasvomaski 26. lokakuuta alkaen, samalla Ekstra-luokkaan tulee myös kasvomaskipakko. Maskisuositus on edelleen voimassa kaikissa kauko- ja lähiliikenteen junissa, kerrotaan VR:n tiedotteessa.

– Rajaamme asiakasmäärän Ekstrassa puoleen poistamalla käytäväpaikat pois myynnistä. Samassa vaunussa on toki mahdollista siirtyä toiselta riviltä matkakaverin viereen istumaan. Uusi korona-ajan Ekstra-luokka palvelee etenkin niitä matkustajia, jotka arvostavat omaa tilaa ja haluavat varmuuden siitä, että muutkin asiakkaat käyttävät kasvomaskia, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola tiedotteessa.

Junissa ei ole tiedotteen mukaan edelleenkään todettu yhtään tartuntaketjua. Maskipakon ottaminen käyttöön juuri Ekstrassa on tiedotteen mukaan luontevaa, sillä sieltä ei ole yleistä läpikulkua muualle junaan.

– Ekstrassa matkustavat voivat myös tilata ravintolavaunun tuotteita suoraan omalle paikalle, Simola jatkaa.

Ekstra-luokan lisämaksu vaihtelee 6,90 ja 19,90 euron välillä matkan pituudesta ja ajankohdasta riippuen.

Kasvomaskien käyttö on lisääntynyt junissa viime viikkojen aikana. Jussi Vehkasalo

Kasvomaskien käyttö on tiedotteen mukaan lisääntynyt junissa viime viikkojen aikana. Vaihtelua on vielä jonkin verran, parhaimmillaan joillakin junavuoroilla maskeja käyttää yli puolet matkustajista. Maskeja voi ostaa myös kaikista kaukoliikenteen junista.

VR aloittaa toivotun lisäpalvelun – "Matkustajille, jotka tarvitsevat matkalleen tavallista enemmän yksityisyyttä ja rauhaa"

M-juna toi 14 000 lisämatkaa raiteille – "Harmillisesti katkesi hyvä alku"

Junalla matkustaminen rojahti ennenäkemättömän alas – kaukoliikennettä piti vähentää puoleen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut