Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tapparan kriisikausi kärjistyi ensin Rauno Korven potkuihin ja lopulta liigakarsintoihin – Uutuuskirja: "Vika oli kuitenkin meissä kaikissa, ennen kaikkea pelaajissa"

Suomalainen kiekkokausi 1991–1992 oli erittäin hämmentävä ja traaginenkin koettelemus Tampereen Tapparalle – liigaseuralle, joka oli vain muutama kausi aiemmin lähes dominoinut kotoista liigaa. Joukkue joutui lopulta varmistamaan liigapaikkansa karsintojen kautta, joissa kukisti Oulun Kärpät neljässä ottelussa.

Huono menestyminen tiesi jo marraskuussa 1991 sitä, että mestarivalmentaja Rauno Korpi sai kenkää ja tilalle tuli Kalevi Numminen. Korpi ei potkujaan purematta niellyt.

– Tapparan johtamisongelma on hirveä. Suunnattomuus ja päättämättömyys tuoksuvat läpi kaikessa, Korpi avautui aikoinaan Urheilulehden haastattelussa.

Paljon julkista huomiota aikoinaan saaneesta tapahtumasarjasta kerrotaan Ari Mennanderin kirjoittamassa elämänkerrassa Leijonakuningas – Kalevi Nummisen tarina (Docendo).

– Se julkinen polemiikki, joka Ranen potkuista seurasi ja millaisen ajojahdin kohteeksi Kallu sen jälkeen joutui, ei ollut millään tavalla järkevää eikä reilua, kommentoi tuon ajan Tappara-kapteeni Timo Susi.

Joukkueen kapteenistoon kuuluneet Susi ja puolustaja Pekka Laksola eivät halua vuosia myöhemminkään kommentoida sen tarkemmin, mitä joukkueen sisällä tarkalleen syksyllä 1991 tapahtui.

– Ainahan se on paskamainen paikka, kun valmentaja vaihdetaan kesken kauden. Vika oli kuitenkin meissä kaikissa, ennen kaikkea pelaajissa, Laksola sanoo kirjassa.