Taysin vanhimman osan rakennuttamisen ja suunnittelun toteuttajaryhmä on valittu

Taysin vanhimpaa osaa ajatellen on valittu nyt rakennuttamisen ja suunnittelun toteuttajaryhmä. Hankesuunnittelu pyritään aloittamaan vuoden 2021 alusta, ja investointiesitys tuodaan päätettäväksi joulukuussa 2021 Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuustoon.

Suunnittelun ja sen pohjalta tehtävän uudisrakentamisen sekä korjaamisen arvioidaan vievän vähintään kymmenen vuotta.

Taysin uudistamisohjelma alkoi vuonna 2010 ja sen arvioidaan olevan nyt puolivälissä.Etupihan uudisrakennukset otettiin käyttöön 2019–2020, ja tänä syksynä avattiin uusi F-rakennus, jossa sijaitsee isotooppilääketiede ja verisairauksien keskus. Uuden psykiatriarakennuksen rakentaminen alkoi kesällä 2020, ja sen on määrä valmistua 2023.

Uudistamisohjelman loppuvaihe kattaa Tays Keskussairaalan vanhimpien rakennusten uudisrakentamisen tai korjaamisen. Rakennukset ovat valmistuneet 60-luvulla eivätkä vastaa nykyisiä tarpeita. Yksi isoista ratkaisuista tulee olemaan kookkaan ja keskellä aluetta sijaitsevan B-rakennuksen tulevaisuus.

B-rakennuksen kuntoa on selvitetty jo aiempina vuosina. Todennäköisinä vaihtoehtoina nähdään, että B-rakennus tulisi purkaa tai että siitä tulisi tehdä toimistorakennus, sillä se ei kunnostettunakaan palvelisi erikoissairaanhoidon vaatimuksia.

Suunnitteluvaiheessa ratkaistaan, mikä on rakennusten tulevaisuus pitkällä tähtäimellä. Tilasuunnittelun ohjaavana ajatuksena on karsia toimistotiloista 40 prosenttia perustuen etätyön lisääntymiseen ja työpisteiden yhteiskäyttöisyyteen. Poliklinikka- ja leikkaussalien tilantarvetta on puolestaan tarkoitus vähentää noin 20 prosenttia tehostamalla nykyisten tilojen käyttöä.

Tavoitteena on, että tulevaisuudessa puolet poliklinikoiden vastaanottotiloista ja puolet leikkaussaleista ovat käytössä iltaisin kello 18 saakka. Myöhäisempien vastaanottoaikojen tarjoaminen palvelee asiakkaita nykyistä paremmin.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut