Tampereen kaupunki päätti yt-neuvottelunsa – vapaaehtoisilla palkattomilla vapailla on tulossa miljoonasäästö, lomautuksia ei luvassa

Tampereen kaupunki hakee säästöjä muun muassa vapaaehtoisilla palkattomilla vapailla. Arkisto/Riitta Ketola
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupungin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Yhteistoimintaneuvottelujen toimeksiantona oli tavoitella henkilöstömenosäästöjä ensi sijassa muilla vaihtoehtoisilla keinoilla kuin lomauttamalla henkilöstö. Tampereen kaupunginhallitus totesi, ettei henkilöstön lomautukseen ole tarvetta

Lomautusten vaihtoehtona selvitettiin myös, kuinka paljon henkilöstömenosäästöjä on saavutettavissa henkilöstön vapaaehtoisilla palkattomilla vapailla ja lomarahojen vaihtamisella vapaiksi. Tähän mennessä saatujen ennakkositoumusten perusteella vapaaehtoisilla palkattomilla vapailla on saatavissa noin 2,15 miljoonan euron henkilöstömenojen säästö.

Vapaaehtoisten vapaiden lisäksi yksiköt tavoittelevat henkilöstömenosäästöjä muun muassa myöhentämällä vakanssien täyttämistä, vuosiloma- ja henkilöstösuunnittelulla ja työaikajärjestelyillä.

Taloustilanteen vuoksi kaupunginhallitus edellytti, että yksiköiden tulee sisällyttää talousarvioesityksiinsä yhteensä kymmenen miljoonan euron tehostamistoimenpiteet, joita on mahdollista saada kaikista toimintamenoista. Samassa yhteydessä kaupunginhallitus päätti yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamisesta mahdollisesti henkilöstöön kohdistuvista toimenpiteistä osana vuoden 2021 talousarviovalmistelua.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut