Sex Pistolsin piti tulla Tampereelle elokuussa 1977 – Näin muistelee Epe Helenius: "Se oli muutamasta viikosta kiinni"

Maanantai 1. elokuuta vuonna 1977 ei ole jäänyt historiaan kovin monesta syystä. Paitsi yhdestä: silloin kohutun Sex Pistols-yhtyeen piti esiintyä Tampereen Tekulla. Asia on viime viikkoina herättänyt sosiaalisessa mediassa huomiota Kari "Epe" Heleniuksen löytämän vanhan keikkamainoksen kautta.

Poko Recordsin pitkäaikainen nokkamies muistaa neljän vuosikymmenen takaiset tapahtumat edelleen hyvin. Häntä on jäänyt vähän harmittamaankin keikkaan sittemmin liitetyt näkemykset.

– Moni on vähän epäillytkin, ettei keikka ollut koskaan toteutumassakaan. Voin sanoa, että oli – Korjuksen Tapio oli yhteyshenkilö bändin suuntaan ja minä sitten kauppamiehenä myin. Olimme myös tehneet sopimuksen siitä, että jos keikan myynneistä tulee persnettoa, Epe`s hoitaa tappioista osansa.

Samana vuonna Tampereella oli jo nähty sittemmin legendaariseen maineeseen nousseita punkkareita. Ramones oli esiintynyt samaisella Tekulla toukokuussa.

– Se oli muutamasta viikosta kiinni... bändillä oli aikana omat haasteensa ja manageri Malcolm McLaren löi oman lusikkansa soppaan, joten keikka lopulta peruuntui, Helenius muistelee.

Tamperelainen käsittelee Sex Pistolsin vuoden 1977 tapahtumia keskiviikon lehdessä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut