Ilves kohtaa euromenestyneen Suomen-mestarin vieraissa – "Havaiji-pallo ei ole meidän vahvuutemme"

Ilveksen ja KuPS:n ottelut ovat tarjonneet tasaista vääntöä vuodesta toiseen. Arkistokuvassa taistelevat Ilveksen härkämäinen Diogo Tomas ja kuopiolaisten Rasmus Karjalainen. Tuire Punkki
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen Ilves pelaa maanantai-iltana Veikkausliiga-ottelun Kuopiossa hallitsevan Suomen-mestarin KuPS:n vieraana. Voitto nostaisi tamperelaisia lähemmäs mitalitaistoa, mutta ennakkoasetelmassa hallitseva mestari saattaa olla vähän niskan päällä.

Omaa maustettaan kokonaisuuteen luo kuopiolaisten runsas otteluruuhka.

Päävalmentaja Jarkko Wiss luo asetelmia Ilveksen verkkosivujen ennakossa.

– KuPS edusti Suomea hyvin Euroopassa, vaikka ihan ei riittänyt lohkoon asti. Heillä on paljon pelejä alla, mutta kyseessä on yhä varmaankin sarjan fyysisin joukkue. Meidän pitää olla valmiita nopeaan peliin ja kaksinkamppailuihin, Wiss kommentoi.

– Jos voitamme yksi vastaan yksi -tilanteita, niin voimme lisätä painetta heidän suuntaansa. Kaksinkamppailut ovat avainasemassa senkin takia, että heillä on todella vahva erikoistilanneosaaminen.

Keskuspuolustaja Tatu Miettunen jatkaa, että hosuminen ei Kuopiossa todellakaan kannata.

– Olemme löytäneet tasaisuutta otteisiimme. KuPS voi tulla kovalla prässillä päälle, mutta emme saa antaa sen hetkauttaa. Puolustajienkin pitää avata rohkeasti peliä. Havaiji-pallo ei ole meidän vahvuutemme, Miettunen huomauttaa.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut