Törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset rajussa kasvussa Pirkanmaalla: "Partioilta tulee kommenttia, että ei muuta ehdi kuin ottamaan kortteja pois kuljettajilta"

Törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat Sisä-Suomen poliisin alueella kasvaneet huomattavasti. Tänä vuonna elokuun loppuun mennessä on kirjattu 677 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista. Viime vuonna vastaavalta ajalta luku oli 417, mikä on hieman yli 60 prosentin kasvu.

Pirkanmaalla törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia on tämän vuoden elokuun loppuun mennessä kirjattu 407. Viime vuonna niitä kirjattiin 166.

– Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta, mistä tämä järjettömyys johtuu. Kyseessä on yleiseurooppalainen ilmiö, ei vain Sisä-Suomen tai Suomen, toteaa Sisä-Suomen polisilaitoksen liikennepoliisiyksikön ylikomisario Jari Näkki poliisin tiedotteessa.

– Liikennettä valvotaan sen mitä ehditään, mutta partioilta tulee kommenttia, että ei muuta ehdi kuin ottamaan kortteja pois kuljettajilta ja määräämään heitä ajokieltoihin. Ajokieltoihin määrääminen sitoo partion pidemmäksi aikaa paperitöiden vuoksi.

Poliisin tiedotteen mukaan tilanne ei ole menossa ainakaan parempaan suuntaan. Esimerkiksi kuluneena viikonloppuna lauantain alkuillan ja yökahden välissä poliisi määräsi kahdeksan kuljettajaa ajokieltoon törkeän liikenneturvallisuusepäilyn vuoksi.

– Järjetön kaahaaminen on oman ja muiden tielläliikkujien hengellä leikkimistä. Näiltä kaahareilta voisi kysyä, ymmärtävätkö he ihan tosissaan, että he voivat tappaa ajamisellaan itsensä, kaverit kyydissä tai täysin sivullisia. Yksikin omien rajojen kokeilu autolla maantiellä voi olla se viimeinen, Näkki sanoo tiedotteessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut