Ratikka on tällä viikolla liikkeellä Hervannassa – testissä muun muassa vaihteet Pohjois-Hervannassa

Ratikkaa koeajetaan taas Hervannassa. Pasi Tiitola/Tampereen Raitiotie
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen Ratikan koeajoja jatketaan tällä viikolla maanantaista perjantaihin.

Tällöin Ratikka liikkuu joinakin päivinä Hervannan katuverkolla. Lisäksi testejä tehdään varikon alueella. Koeajot keskusta-alueella jatkuvat marraskuun puolivälissä, jolloin vuorossa ovat Hämeenkatu ja Pirkankatu.

Tämän viikon koeajot painottuvat alkuviikkoon ja tällöin testataan varikon raidealuetta liikennöintinopeuden mukaisella ajonopeudella eli 15 kilometriä tunnissa.

Lisäksi tehdään vaihdetestejä Pohjois-Hervannan pysäkillä ja testataan vaihteenohjauksen toimintaa Atomipolulla. Varikolla tehdään koeajoviikon aikana myös asetinlaitteen testejä.

– Nyt tehdään viimeisiä Hervannan ja varikon rataverkon infratestejä protovaunulla. Vaunutestejä ja tyyppikokeita tullaan jatkamaan läpi syksyn ja talven, sitä mukaa kun uusia vaunujakin Tampereelle saapuu, Tampereen Raitiotie Oy:n projekti-insinööri ja koeajokoordinaattori Niina Uolamo kertoo tiedotteessa.

Ratikka liikkuu katuverkolla raitiotien liikennesääntöjen ja valo-ohjausten mukaan, jotka kanssaliikkujien tulee huomioida liikenteessä. Tampereen Raitiotie Oy, Tampereen kaupunki ja Nysse ovat yhteistyössä tuottaneet runsaasti erilaista liikenneturvallisuusmateriaalia, johon kannattaa käydä tutustumassa osoitteessa tampereenratikka.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut