Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen läntisen keskustan visio valmistui: miltä nämä ideat sinusta kuulostavat? – Kunkun park light, Takonraitti, kulttuurisilmukka...

Tampereen läntisen keskustan visio esiteltiin yleisölle torstaina. Läntisen keskustan kehittäminen jaetaan visiossa teemoihin, joiden pohjalta aluetta voitaisiin uudistaa.

Kehitysehdotuksina nähdään muun muassa Puutarhakadun ja Hallituskadun väliin muodostettava kulttuurisilmukka, koskenrantojen ja kävelyreittien kehittäminen, Keskustorin ja kaupallisen ytimen kortteleiden uudistukset sekä Hämeenpuiston katu- ja puistotilan uudelleen jäsentely.

Jokainen teema sisältää useampia toimenpide-ehdotuksia.

Konkreettisiksi seuraaviksi kehitysaskeliksi seudulla nousivat muun muassa Takonraitin toteuttaminen, Näsinpuiston rannan viheralueiden uudistaminen, Hämeenpuiston elävöittäminen ja läpiajoliikenteen siirtäminen länsireunaan Satamakadusta pohjoiseen sekä Aleksis Kiven kadun kävelykatukokeilu Hallituskadun ja Laukontorin välillä.

Uutena näkökulmana esiteltiin Kunkun parkin niin sanottu Light -versio.

– Vision tulokset ovat hyvin mielenkiintoisia, koska toimenpide-ehdotuksissa kuuluu niin lukuisten tamperelaisten kuin sidosryhmien ääni. Visio vastaa läntisen keskustan eri käyttäjien toiveisiin, ja lisäksi kansainvälinen työryhmä toi esiin näkemyksiään eri puolilta maailmaa, summaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

– Toimenpidesuunnitelmaan valittavia ehdotuksia pyritään saamaan eteenpäin nopeasti, mutta osa ehdotuksista vaatii kuitenkin tarkempia selvityksiä, esimerkiksi asemakaavamuutoksen tai katusuunnitelman, kertoo läntisen keskustan hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen.

Läntisen keskustan visio on Tampereen kaupungin ja kiinteistönomistajien yhteinen tavoite läntisen keskustan kehittämiseksi. Visiotyötä on tehty noin yhdeksän kuukauden ajan ja siihen on osallistunut lähes 700 henkilöä: kaupunkilaisia, taloyhtiöitä, sidosryhmiä, kiinteistöjen omistajia ja Tampereen kaupungin edustajia.

Visio ei ole kaupungin virallinen asiakirja, vaan toimii puheenvuorona läntisen keskustan suurista kehittämisen linjoista.