Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Teivossa ravataan rahakkaat ravit – "Kotiradan hevosillakin on mahdollisuutensa"

Kolmivuotiaat lämminveriset kisaavat Teivossa lauantaina peräti 112 500 euron ykköspalkinnosta. Nelivuotiaiden suomenhevosten Kriterium-finaalin voittaja kuittaa 57 000 euroa, vuoden suurimman yksittäisen suomenhevoslähdön voittajapalkinnon.

Tasokasta ravipäivää täydentävät T75-lähtöinä Kavioliigan osalähtönä ajettava Erilo-juoksu ja vaativa Tammer-ajo, kumpikin 10 000 euron ykkösillä. Tapahtuma käynnistyy kello 13.30. Poni-Kriterium starttaa jo klo 13.

Urjalassa valmentava Markku Nieminen ei usko kolmoisvoittoon, mutta menestymään lähdetään.

– Jos ei nyt ihan kolmoisvoittoa ole odotuksissa, niin menestymään lähdemme Kriterium-finaalissa. Star Town Kemp ja Consalvo ovat vahvimmat korttimme. Ensin mainittu teki vakuuttavan esityksen karsinnassa, ja Consalvolla on koko kausi tähdätty nimenomaan tähän kisaan, eikä Betty Roofkaan kaiken onnistuessa ole kärkisijoista kaukana, tuumaa Nieminen.

Niemisen kolmikon ohella pirkanmaalaisedustus on vahvasti esillä eritoten lämminveristen finaalissa. Karsintavoittaja Stone Capes Thor valmennetaan Sastamalassa Irrin tallilla ja kasvattajat sekä omistajat ovat pirkanmaalaisia.

Ajan perustella finaaliin pinnistäneen For A Reasonin taustalta löytyy menestymään tottunut lempääläläinen harrastajakaksikko Salla Koskio ja Rauno Lahdenperä.

– Vaikka Pirkanmaalta on vahva edustus, niin kyllä lämminveristen ennakkosuosikit tulevat muualta. Magical Princess ja Road To Hill olivat niin vakuuttavia, että niitä on vaikea suistaa kärjestä. Ratavalintoja selvitellessäni minulle välittyi Hannu Laakkosen vahva usko Road To Hillin kykyihin, jotka voivat ulottua ihan kansainväliselle huipulle. Toki kotiradankin hevosilla on mahdollisuutensa, ja Consalvo voi yllättää monet, sanoo Teivon kilpailusihteeri Heikki Haavisto lämminverifinaalista.

Kriterium-finaali oheislähtöineen on Teivon ravikeskuksen vuoden päätapahtuma. Kysyntää on riittänyt ravintolapaikoille, mutta vielä löytyy tilaa.

– Ravintola Paalupaikasta on vielä mahdollista varata paikkoja. Korona-aikana noudatamme viranomaisohjeita turvaväleineen, ja olemme esimerkiksi pääravintolassamme poistaneet osan pöydistä. Näin Teivoon on turvallista tulla, sanoo ravikeskuksen johtaja Päivi Lehtonen.