Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nyt desinfioidaan ostoskärrytkin – "Vastaanotto on ollut tosi hyvä"

Naapurit: Pirkkalalainen Innorent kehitti varsinaisen täsmätuotteen korona-aikaan. Aivan täydellinen ei desinfiointilaite vielä ole, sanoo toimitusjohtaja Markus Niemi.

Ostoskärryt työnnetään pienen autopesulan näköiseen laitteeseen. Käden heilautuksella laite suihkuttaa ostoskärryille desinfiointiainetta. Muutaman sekunnin kestävän toimenpiteen jälkeen kärryt voi ottaa ulos ja jatkaa ostoksille.

Näin toimii pirkkalalaisen Innorentin kehittämä ostoskärryjen desinfiointilaite. Vastaavalla periaatteella on tehty myös ostoskoreille kehitetty desinfiointilaite.

Innorent on aikaisemmin tehnyt autopesuhalleja. Toimitusjohtaja Markus Niemi kertoo, että viime syksynä yrityksessä tunnistettiin markettien tarve pesupalvelulle.

– Sitten kun tultiin kevääseen, niin ajatus jalostui, että tarvitaan desinfiointia, Niemi sanoo.

Niemi kertoo, että desinfiointilaitteita alettiin kehittää kesällä. Nyt demoversioiden kanssa on kierretty ympäri Pirkanmaata ja muuta Suomea.

– Vastaanotto on ollut tosi hyvä, Niemi kertoo.

Tämä sopisi myös matkalaukkujen desinfiointiin lentokentällä.

– Myös kaupan henkilökunnan vastaanotto on ollut hyvä. Joissain kaupoissa henkilökunta desinfioi ostoskärryjä ja -koreja ja käry on kova. Tämä vapauttaa aikaa siihen varsinaiseen perustyöntekoon.

Niemi sanoo, että laite desinfioi ja samalla sillä on pesevä vaikutus. Painepesurilla pesemistä se ei toki vastaa. Desinfiointiaine tulee lempääläläiseltä Finn-Eloxilta.

Ostoskärrypesurin teknologiassa on ”jonkin verran älyä”, mutta ei valtavasti. Laite voi esimerkiksi lähettää henkilökunnalla ilmoituksen jos kemikaali on loppu. Laite ei vaadi esimerkiksi erillisiä vesiliitäntöjä vaan se toimii verkkovirralla. Järjestelmä myös kierrättää kemikaalit.

– Palaute on ollut tosi rohkaisevaa sekä Suomessa että ulkomailla. Maailmalla on samat ongelmat ja haasteet ja vastaavanlaisia tuotteita ei muilla ole.

Niemi kertoo, että neuvotteluja käydään desinfiointilaitteiden toimittamisesta muun muassa Dubaihin, Ruotsiin, Norjaan, Baltiaan ja Yhdysvaltoihin.

– Jenkeissä markkinat ovat jäätävät. Pitää kuitenkin tunnistaa omat rajat ja maakohtaiset lait ja erityispiirteet. Pitää olla realisti, Niemi sanoo.

– Ajattelemme, että vaikka tämä nykyinen epidemia haihtuu, niin tässä opetetaan ihmisiä uudelle hygieniatasolle. Tuntuma on, että tarve ei tästä katoa, Niemi arvioi.

Niemi kertoo, että Innorent ei ole ainakaan vielä luopumassa autopesuhalleista.

– Katsotaan, miten tämä lähtee. Palaute on ollut tosi hyvää, mutta aika sen meille kertoo.

Aivan täydellinen ei desinfiointilaite vielä ole. Esimerkiksi kärrypesurin edessä olevaa ramppia pitää loiventaa, jotta kärryt on helpompi työntää sisälle.

– Laitteessa on pumppu, joka pumppaa ainetta ja suuttimet jotka levittävät sitä. Haluamme pisarakokoa vielä pienemmäksi, Niemi sanoo.

Ostoskorien desinfiointilaite ei myöskään kykene kuin tavallisten korien desinfiointiin. Perässä vedettävät koreille ei ole omaa laitetta. Niemi kertoo, että väylä on niin sanotusti avoinna myös muille variaatioille.

– Tämä sopisi myös matkalaukkujen desinfiointiin lentokentällä, Niemi sanoo.

– Epidemia on tuonut paljon sellaista käsin pesemistä ja desinfiointia.