TAKK sai lisärahoitusta lähihoitajien kouluttamiseen – "Olemme erittäin tyytyväisiä"

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK:lle yli puoli miljoonaa euroa lisärahoitusta lähihoitajakoulutuksen järjestämiseen. Lisärahoitus liittyy hallituksen kaavaileman hoitajamitoituksen varmistamiseen. Lisärahoituksella saadaan koulutettua 100 uutta lähihoitajaa vanhustenhoitoon.

TAKK:ssa opiskelee ja valmistuu vuosittain noin 200 lähihoitajaa, joten lisärahoitus tuo merkittävän kasvun nykyiseen volyymiin.

– Aloitamme vielä tänä vuonna kaksi uutta lähihoitajakoulutusta ja tammikuussa 2021 yhden. Lisäksi tammikuussa aloitetaan valmiille lähihoitajille täydennyskoulutus, jossa vahvistetaan osaamista ikääntyvien hoitoon ja kuntoutumiseen, kertoo koulutuspäällikkö Kati Aimonen.

Samalla päätöksellä ministeriö myönsi lisärahoitusta myös muiden alojen tutkintojen järjestämiseen. Kokonaisuudessaan TAKK sai lisärahoitusta lähes 1,4 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa 248 opiskelijavuoden lisäystä perusopiskelijamäärään.

– Olemme erittäin tyytyväisiä opetus- ja kulttuuriministeriön lisärahoituspäätökseen. On ollut hienoa todeta, että korona-ajasta huolimatta ihmiset ovat kiinnostuneita kouluttautumaan. Kysyntä on kohdistunut monipuolisesti eri ammattialoille, ja lisärahoituksella pystymme tarjoamaan uusia aloituspaikkoja koulutusta etsiville, toteaa TAKK:n toimialajohtaja Jari Raivo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut