Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Influenssarokotukset alkavat Tampereella ja Orivedellä

Influenssarokotukset aloitetaan Tampereella ja Orivedellä lokakuussa.

Tampereen kaupungin terveysasemilla, neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa aloitetaan influenssarokotukset maanantaina 19. lokakuuta. Koronatilanteen vuoksi influenssarokotuksia annetaan tänä vuonna pääsääntöisesti vain ajanvarauksella tai muun vastaanottokäynnin yhteydessä, jotta jonoa ei syntyisi odotustiloihin.

Kaupungin terveysasemilla annettavaan rokotukseen ajan voi varata torstaista 1.10.2020 lähtien. Helpoin tapa on varata aika verkossa, terveyspalveluista suositellaan.

Verkkoajanvaraus influenssarokotukseen terveysasemille Ajanvaraukseen tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Ajan saa myös soittamalla omalle terveysasemalle tai terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023. Myös Mehiläinen Oma Lääkärisi Tesomalle sekä Oriveden terveyskeskukseen ajan saa joko soittamalla terveysasemalle tai verkosta. Mehiläisen Oma Lääkärisi Hervannan ja keskustan asiakkaat varaavat ajan soittamalla omalle terveysasemalleen.

Ajanvarauksella rokotuksia annetaan terveysasemilla niiden aukioloaikoina. Lisäksi Hatanpään, Hervannan, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemilla sekä Mehiläisen Oma Lääkärisi keskustan toimipisteellä rokotusaikoja on varattavissa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 18 saakka.

Mehiläisen Oma Lääkärisi Hervannan toimipisteellä rokotusaikoja saa kello 18 saakka keskiviikkoisin ja torstaisin.

Rokotuksen voi saada myös muun vastaanottokäynnin yhteydessä terveysasemalla tai normaalilla tarkastuskäynnillä esimerkiksi diabetesvastaanotolla.

Hatanpään terveysasemalla vietetään 14. marraskuuta rokotuslauantaita, jolloin influenssarokotuksia annetaan klo 8 - 14. Koronatilanteen takia rokotuslauantaillekin pitää varata aika etukäteen.

THL:n viime syksynä alkanutta influenssarokotetutkimusta ei järjestä tänä vuonna koronavirustilanteen vuoksi vaan sitä siirretään vuodella eteenpäin.