Myös hovioikeus katsoi toimittaja Johanna Vehkoon loukanneen oululaisvaltuutetun kunniaa

Toimittaja ja tietokirjailija Johanna Vehkoon saama kunnianloukkaustuomio pysyi hovioikeudessa.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Vehkoon viime vuoden huhtikuussa oululaisen kaupunginvaltuutetun Junes Lokan kunnianloukkauksesta 150 euron sakkoihin. Hovioikeudessa Vehkoo sai 200 euron sakot ja lisäksi hänen maksettavakseen määrättiin Lokan oikeudenkäyntikulut, käräjäoikeuden käsittelystä runsaat 6 000 euroa ja hovioikeudesta vielä lähes 7 900 euroa.

Oikeusjutussa käsiteltiin Johanna Vehkoon Facebook-päivitystä, jossa hän nimitti Lokkaa muun muassa "natsipelleksi". Vehkoon mukaan päivitys oli käsitellyt äärioikeistolaisten toimijoiden toimittajiin kohdistamaa häirintää ja hän piti käyttämiään termejä olennaisina, jotta ilmenisi, millaisista toimijoista oli kyse.

Lokka on oikeudessa kiistänyt olevansa natsi tai rasisti. Lokka on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hovioikeuden mukaan arvostelu kuitenkin kohdistui Lokkaan henkilönä eikä poliittisena toimijana.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut