Kaupin hyökkääjää esitetään vangittavaksi murhan yrityksestä – Yle: Poliisi epäilee, että tapahtuneesta kuvattiin Snapchat-video

Kaupin ulkoilualueen hyökkääjää esitetään keskiviikkona vangittavaksi murhan yrityksestä. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee keskiviikkona iltapäivällä, vangitseeko se alle 18-vuotiaan miehen epäiltynä Kaupin ulkoilualueella tiistaina iltapäivänä sattuneesta murhan yrityksestä. Huomiota herättää käsittelylistassa se, että kyse on nimenomaan murhan yrityksestä. Tiistain alkutiedot antoivat syytä epäillä kyseessä olevan tapon yritys.

Poliisilta lisätietoa Kaupin väkivallanteosta: kaksi alaikäistä poikaa epäiltynä tapon yrityksestä, uhri aikuinen mies – Poliisi kysyy havaintoja, katso tuntomerkit

Murhasta puhutaan laissa silloin, jos joku on surmannut toisen vakaasti harkiten. Tällöin tarkastellaan tekijän harkintaa ja suunnitelmallisuutta. Toisena perusteena rikoslaissa mainitaan raaka ja julma tekotapa, kolmantena perusteena tappio katsotaan murhaksi silloin, kun rikos tehdään yleistä vaaraa aiheuttaen.

Kaupin ulkoilualueella on tapahtunut väkivallanteko – Poliisi kertoo ottaneensa epäillyt tekijät kiinni

Ylen mukaan teko olisi osaltaan myös kuvattu nuorison suosimaan Snapchat-palveluun.

– Sitten mä puukotin yhtä jonkun neljä–viis kertaa ja ei tässä, murhan yritys ja törkeän ryöstön yrityksiä, että vankilaan tästä mennään. Että kaverit tuutte sitten morottaan mua sinne, miesääni sanoo videolla.

Ylen tiedossa on myös tapaus, jossa usean hengen kuvausryhmä kohtasi veitsellä uhanneet nuoret miehet UKK-Instituutin lähellä metsässä tiistaina.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut