Tampere Rock City: Vapaat äänet esittelee jazzin monet kasvot!

Kiertue: Vapaat äänet tuo jännittävää musiikkia Manseen.

Superposition lupaa olla ennakkoluuloton tänään keskiviikkona Tampereella. Tero Ahonen

Markku Makkonen

Syksyn Vapaat äänet -kiertue esittelee Suomen ja Ranskan jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita.

Nyt vuorossa ovat rumpali Olavi Louhivuoren johtama Superposition sekä ranskalaisten pianisti Roberto Negron ja saksofonisti Emile Parisienin duo. Molemmat kokoonpanot esiintyvät tänään keskiviikkona G Livelabissä. Tapahtuma on osa kuudentoista konsertin kiertuetta ympäri Suomen.

Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama, kovassa nosteessa oleva kvartetti. Kahden saksofonin, kontrabasson ja rumpujen muodostama nelikko esittää räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia.

Bändin musiikin sävyihin mahtuvat luontevasti niin tulinen free jazz kuin hymnimäisen kauniit balladitkin. Superpositionin musiikissa voi kuulla kaikuja muun muassa Ornette Colemanin sekä Tomasz Stankon & Edward Vesalan kvarteteista.

Louhivuoren rinnalla yhtyeessä soittavat saksofonistit Adele Sauros ja Linda Fredriksson sekä basisti Mikael Saastamoinen. Yhtye juhlistaa kiertueella We Jazz Recordsin maaliskuussa 2020 julkaisemaa Superposition-debyyttialbumia, joka on otettu lämpimästi vastaan niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Samassa tilaisuudessa koetaan myös Les Métanuits, pianisti Roberto Negron muunnelma György Ligetin ensimmäisestä Métamorphoses nocturnes -jousikvartetosta.

Nelikko esittää räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia.

Harvoin esitetty, pianolle ja sopraanosaksofonille uudelleensävelletty versio teoksesta huokuu leikkimielistä ilkikurisuutta sekä improvisoinnin vapautta. Negron rinnalla tuuttaa palkittu saksofonisti Emile Parisien.

Keikka on aikataulutettu siten, että sieltä ehtii vielä halutessaan kuuntelemaan Lauri Porraa Telakalle.

Superposition G Livelabissä ke 30.9.

facebook.com/superpositionmusic

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut