Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alaikäiset lapset kärsivät pahoista terveysvaivoista – MTV: Käräjäoikeus katsoi vanhemmat syyllisiksi useisiin rikoksiin

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt viime viikolla rikostapausta, jossa vastaajina ovat olleet 42-vuotias perheenisä ja 36-vuotias perheenäiti.

Heille on langetettu ehdolliset vankeusrangaistukset useista rikoksista, joiden keskiössä ovat olleet alaikäisiin lapsiin kohdistuneet pahoinpitelyt.

Oikeuskäsittelystä kertoo MTV verkkosivuillaan.

Käräjäoikeuden mukaan vuonna 2004 syntynyt tytär kärsi pahoista hammasvaivoista vanhempien välinpitämättömyyden vuoksi. Esimerkiksi puutteellisen pesun takia 4-vuotiaan tytön hampaat olivat päässeet hyvin huonoon kuntoon.

Perheen vanhemmalle pojalle äiti oli syyttäjän mukaan antanut vahvaa kipulääkettä Xanoria ja tämän lisäksi Tramadolia. Tästä seurauksena pojalle oli kehittynyt lääkeriippuvuus, vieroitusoireita sekä aistiharhoja. Poika oli myös käyttäytynyt aggressiivisesti ja uhannut tappaa perhetukikeskuksen yöhoitajan.

Vanhemmat kiistivät syytteet pääosin. Äidille tuomittiin vuoden ja kahdeksan kuukauden mittainen ehdollinen vankeusrangaistus, isälle seitsemän kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus.