Tamperelaisuimari Ida Hulkko lähtee kansainväliseen uintiliigaan – "Olen hyvässä kunnossa ja lähden rikkomaan ennätyksiäni"

Ida Hulkko hakee seuraavaksi hyviä tuloksia kansainvälisen uintiliigan kilpailuista. Pekka Seppänen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tamperelaisen uinnin tämänhetkinen ykkösnainen Ida Hulkko on allekirjoittanut sopimuksen uinnin ammattilaisliigassa kilpailevan Team Iron -joukkueen kanssa. Joukkue lähtee mukaan International swimming league-liigaan, joka alkaa lokakuun puolessa välissä.

Suomalaisväriä liigassa ei liikaa ole. Hulkon lisäksi mukana on ainoastaan Jenna Laukkanen.

Uimari sanoo, että hanke on alkujaan lähtenyt kilpauimarien halusta ja jopa ikävästä kovatasoisiin kilpailuihin. Hulkko itse muistelee osallistuneensa viimeksi viralliseen uintikilpailuun tammikuussa. Sitten tulikin kohta korona sekoittamaan pakkaa.

Kesäkuussa Hulkko täräytti kaksi Suomen-ennätystä, mutta ne syntyivät epäviralliseksi määritellyissä kilpailuissa, joten niitä ei luetteloihin kirjattu.

– Toisena asiana on mainittava se, että viime vuonna huippu-uimarit päättivät, että lajin parissa liikkuva raha menee vääriin paikkoihin. Kansainvälisessä uintiliigassa jokainen joukkueissa mukana oleva saa peruspalkkaa. Kyseessä on siis ihan oikea kuukausipalkka, jota uimarit saavat ensi vuoden kesäkuuhun asti, Hulkko selvittää.

Kokonaissumma on 15 000 dollaria, josta jaetaan kuukausikorvaus ensi kesään saakka.

Kansainvälisen uintiliigan tapahtumat alkavat lokakuun puolessa välissä. Kaikki kilpailut käydään Budapestin Duna Arenalla.

Mukana ovat kaikki maailman parhaat uimarit, ja käytännössä liigan uintikilpailut ovat ainoat kansainvälisen tason kovat kilpailut vuonna 2020.

– Liiga on mielestäni myös hyvä mahdollisuus tehdä lajista yleisön silmissä aiempaa mielenkiintoisempi. Pääasia on kuitenkin se, että urheillaan ja jokainen pääsee testaamaan oman tasonsa kansainvälisessä vertailussa.

Hulkko sanoo olevansa hyvässä kunnossa. Uinnissakin urheilijat valmistautuivat tämän vuoden osalta olympialaisiin, ja sekin on vielä hämärän peitossa, pystytäänkö Tokion olympialaisia käymään edes kesällä 2021.

– Olen hyvässä kunnossa ja lähden nyt rikkomaan omia ennätyksiäni ja myös lyhyen radan Suomen-ennätyksiä, näihin tavoitteisiin on realistiset mahdollisuudet.

Ida Hulkko

Vuonna 1998 Mikkelissä syntynyt, vuodesta 2017 TaTU Tamperetta edustanut suomalaisuimari.

Liikunnallisesta perheestä: Idan isä on kenraali Petri Hulkko, sisko on vapaaottelun MM-pronssinainen Karoliina Hulkko.

On kertonut julkisuudessa haaveilevansa sotilasurasta urheilu-uransa jälkeen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut