Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunginhallitus: Näin ratikan jatkolle varattiin reittejä – Yksi suunta jätettiin vielä päättämättä

Seuturatikan ratavaraukset Tampereen alueella ovat tulossa Härmälässä Nuolialantielle, Taysilta kohti Kangasalaa Tenniskadulle, Piettasenkadulle ja lännessä Turvesuonkadulle.

Kaupunginhallitus päätti tänään maanantaina esittää yleissuunnitelmaan liittyviä linjauksia kaupunginvaltuustolle.

Hervannan ja Kangasalan Saarenmaan välisen ratahaaran sijaintia ei tässä yhteydessä ratkaista.

Tavoitteena on viedä asia Tampereen kaupunginvaltuuston päätettäväksi 19.lokakuuta. Seuturatikkaa Tampereen kanssa yhdessä suunnittelevat Kangasala, Pirkkala ja Ylöjärvi ovat tekemässä päätöksiä alueidensa osalta Tampereen päätöksen jälkeen.

Kaupunginhallitus esittää valtuuston päätettäväksi, että Härmälän ja Pirkkalan ratahaaralla raitiotien ratavaraus tehdään Hatanpään valtatielle ja Nuolialantielle. Nuolialantien Härmälänrannan aluetta palvelevalta raitiotiepysäkiltä kehitetään korkeatasoinen kulkuyhteys Messu- ja Urheilukeskukselle.

Koilliskeskuksen ja Kangasalan Lamminrahkan ratahaaralla raitiotien ratavaraus tehdään Tenniskadun vaihtoehdon mukaisesti osuudella Tays–Alasjärvi ja Piettasenkadun vaihtoehdon mukaisesti osuudella Linnainmaa–Risso. Heikkilänkadun varteen tehdään varaus raitiovaunujen säilytysvarikolle.

Lielahden ja Ylöjärven ratahaaralla raitiotien ratavaraus tehdään Turvesuonkadun vaihtoehdon mukaisesti. Kantatien ja pääradan risteämistapa Tampereen ja Ylöjärven yhteisellä kuntarajalla ratkaistaan jatkosuunnittelussa. Turvesuonkadun varteen tehdään varaus raitiovaunujen säilytysvarikolle.

Hervannan ja Saarenmaan välisellä ratahaaralla raitiotien ratavarauksen sijaintia ei tässä yhteydessä ratkaista. Tampereen yleiskaavaan merkitään raitiotien yhteystarve Hervannan ja Saarenmaan välille.

Syksyllä 2020 tilaajakuntien valtuustojen on määrä tehdä päätökset valittavasta, yhdestä varaukseksi otettavasta ratalinjauksesta kutakin ratahaaraa kohden. Valtuustojen päätösten jälkeen yleissuunnitelma viimeistellään tammikuun 2021 loppuun mennessä.