Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunginhallitus esittää ratikan jatkamista länteen – Tavoitekustannus 84,9 miljoonaa, lisätöitä yli 26 miljoonalla

Kaupunginhallitus esittää Tampereen raitiotien jatkamista länteen.

Kaupunginhallitus käsitteli osan 2 rakentamista kokouksessaan tänään maanantaina.

Tavoitteena on, että Tampereen kaupunginvaltuuston päättää osan 2 rakentamisesta 19. lokakuuta.

Raitiotien läntinen jatke on suunniteltu kulkemaan toteutusosalla 2 A Pyynikintorilta Pirkankatua, Sepänkatua pääradan yli ja edelleen Paasikivenkatua Santalahden uudistuvalle asuinalueelle. Seuraavalla toteutusosuudella 2B raitiotie ylittäisi sillalla Paasikiventien ja kulkisi Näsisaaren kautta Hiedanrantaa ja siitä edelleen Niemenrannan alueen läpi Lentävänniemeen.

Toteutusosa 2A Pyynikintorilta Santalahteen on valtuuston investointipäätöksen jälkeen tilattavissa Raitiotieallianssilta, jolla on valmius aloittaa työ jo tämän vuoden puolella. Rakentamispäätökseen liittyy varsinaisen raitiotieinfran rakentamisen tilaavan Tampereen Raitiotie Oy:n lisälainatarpeen takaus.

Osuus 2B Santalahti–Lentävänniemi on tilattavissa, kun Hiedanrannan järvitäytön vesilupa on lainvoimainen. Osuus 2B tuodaan uudelleen kaupunginhallituksen ja valtuuston päätettäväksi, jos järvitäyttöön tulee olennaisia muutoksia.

Tampereen keskustasta länteen suuntautuvan osan 2 Pyynikintori–Lentävänniemi raitiotieinfran rakentamisen Raitiotieallianssia sitova tavoitekustannus on 84,9 miljoonaa euroa. Valtio on sitoutunut tuoreessa Tampereen kaupunkiseudun maankäytön, asumisen ja liikenteen aiesopimuksessa tukemaan osan 2 raitiotieninfran rakentamiskustannuksia 30 prosentilla enintään 80 miljoonan euron kustannuksiin asti.

Kaupunki tilaa Raitiotieallianssilta osaan 2 kohdistuvilla erillisillä tilauksilla 26,2 miljoonalla eurolla raitiotien toteutukseen liittyvinä hankkeina rinnakkaista kadun rakentamista.

Kaupungin rinnakkaishankkeita osalla 2 ovat muun muassa uuden tai levennettävän jalkakäytävän ja pyörätien toteuttaminen Pirkankadulle, Sepänkadulle, Sepänkadun sillalle, Paasikivenkadulle ja Rantatielle, katurakentamista raitiotien rakentamisen edellyttämältä laajemmalta alueelta Pirkankadulla ja Paasikivenkadulla sekä hulevesiviemäröintiä ja tukimuureja.