Nyt kokeillaan suuhygienistin videovastaanottoa pienten lasten suun hoidon neuvontaan

Tampereen kaupunki kokeilee suuhygienistin videovastaanottoa 3–6 -vuotiaiden tamperelaisten ja orivesiläisten lasten suun terveyden ohjaukseen ja neuvontaan.

Videovastaanotolla suuhygienisti antaa neuvoja lapsen suun hoitoon ja ravitsemukseen, mutta ei tee hampaiden terveystarkastusta. Videon välityksellä omalta kotisohvalta voi kysyä tai keskustella suuhygienistin kanssa samalla tavalla kuin paikan päällä hammashoitolassakin.

Vastaanotto on maksuton ja kestää 30–40 minuuttia. Sitä varten tarvitaan laite, jossa on kamera ja mikrofoni, esimerkiksi tietokone, tabletti tai älypuhelin.

Kokeiluun mukaan kutsuttaville perheille lähetetään kotiin kirje, jossa kerrotaan kokeilusta tarkemmin. Kokeilu alkaa 6. lokakuuta ja kestää marraskuun loppuun saakka.

Kokeilussa kehitetään suun terveydenhuollon sähköisiä palveluja. Videovastaanottojen toivotaan olevan lapsiperheiden arkea helpottava palvelu, jonka avulla tavoitetaan entistä useampi perhe. Myöhemmin videovastaanottoja on tarkoitus kokeilla myös yläasteikäisille nuorille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut