Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin Tampereen päivää juhlitaan koronavuonna – Raatihuoneelta livelähetys, perjantaina aamuyllätys, Kaija Koo laulaa areenan työmaalla, Kekkonen pitää netissä kiitospuheen Tampereelle...

Lähes koko Tampereen 241-vuotisjuhlan eli Tampereen päivänä ohjelmatarjonta on tänä vuonna verkossa.

Tampereen päivää juhlitaan torstaista sunnuntaihin 1.–4. lokakuuta monipuolisella ohjelmalla, joka sisältää suoria lähetyksiä ja videotallenteita.

Tampereen perustamisen varsinaisena juhlapäivänä 1. lokakuutakello 17 päästään seuraamaan Tampereen päivän palkintojen jakoa suorana lähetyksenä Raatihuoneelta.

Tampereen palkinnon lisäksi myönnetään Tampereen kaupungin I luokan kultaiset ansiomitalit ansioituneille tamperelaisille. Tampereen palkinto on jaettu vuodesta 1959. Palkinnot on aikaisempina vuosina jaettu kaupungin juhlavastaanoton yhteydessä Raatihuoneella, mutta tänä vuonna vastaanotto jätetään poikkeustilanteessa järjestämättä.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen sekä pormestari Lauri Lyly jakavat palkinnot, ja tilaisuudessa kuullaan myös valtuuston puheenjohtajan juhlapuhe.

Palkintojenjaon jälkeen esiintyy Tampereen Filharmonian salonkiorkesteri, jonka solistina kuullaan bassobaritoni Juha Uusitalo. Tilaisuus päättyy kello 18.30. Suora lähetys löytyy kaupungin verkkosivuilta osoitteesta tampere.fi/tampereenpaiva. Tilaisuuden tallenne on myös myöhemmin katsottavissa samassa verkko-osoitteessa.

Lisäksi torstaina kello 11–12 pääsee arkeologin matkaan ja tutustumaan arkeologin kenttätyöhön, kello 12–15 on tarjolla talouspäivä, jossa kuulee muun muassa hyviä vinkkejä penninvenyttämiseen.

Perjantaina 2. lokakuuta heti aamutuimaan kello 8–9 on luvassa Tampereen merkkipäivän kunniaksi yllätysohjelmaa, jota voi seurata niin ikään kotisohvalta Yle Areenasta sekä Yle Radio Suomen Tampereen aamussa. Linkki ohjelmaan löytyy myös kaupungin verkkosivuilta osoitteesta tampere.fi/tampereenpaiva. Ohjelman sisältö halutaan pitää yllätyksenä sen alkamiseen asti.

Perjantaina kello 14–15 kulttuuripalvelut järjestää virtuaalisen tutustumisen Hiedanrantaan ja kello 17–19 Juniversity tarjoaa tiedeohjelmaa lapsille.

Lauantaina 3. lokakuuta kello 18 alkaa Tampereen päivän konsertti suorana lähetyksenä Uros Live -areenan työmaalta. Konsertin tähtenä loistaa Kaija Koo. Lisäksi konsertissa kuullaan Tampereen Filharmoninen kuoron esitys. Tampereen päivän konsertti on ensimmäinen julkinen esitys, joka lähetetään areenalta.

Muuta ohjelmaa lauantaina tarjoavat 75-vuotias Kanerva-kuoro, Museo Milavida ja nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13.

Sunnuntaipäivälle on luvassa virtuaalisia reittiopastuksia, joiden avulla voi vaikkapa koko perheen voimin tutustua kotikaupunkiin uudella tavalla.

Ohjelmaan on koottu hyviä vinkkejä ja opasteita, joiden avulla voi omatoimisesti tehdä retkiä eri kohteisiin. Opastukset tutustumisretkille löytyy osoitteesta tampere.fi/tampereenpaiva/reititjaraitit

Retkien lisäksi sunnuntaille on luvassa runsaasti myös muuta verkko-ohjelmaa. Kello 11 julkaistaan lapsille suunnattu Muumit ja meri -näyttelyn videokierros Muumimuseon Facebook-sivulla. 20 minuutin kierrosta voi seurata osoitteesta www.facebook.com/muumimuseo. Kello 12–15 pääsee tutustumaan Teiskossa sijaitsevaan Vanha-Pärrin maitotilaan. Tampereen seurakunnat tarjoaa ohjelmaa kello 12-14.30 Tansanian lähetystyöstä. Ohjelmaa voi seurata seurakuntien Facebook-sivulta.

Ohjelmakokonaisuuteen sisältyy myös Tampereen päivän sivuille kootut videotallenteet tamperelaisesta elämänmenosta, historiasta, taiteesta ja kulttuurista.

Esimerkiksi Tampereen kaupunginarkisto on kunnostanut tallenteen, jossa presidentti Kekkonen pitää kiitospuheen Tampereen päivänä 1968.

Myös Tampereen matkailuoppaat on tuottanut minivideo-opastuksia Tampereen suosituimmista kohteista. Kaikki tallenteet löytyvät Tampereen päivän verkkosivuilta ja ovat katsottavissa 1.–4. lokakuu.