Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentti Niinistölle, pääministeri Marinille ja THL:lle hyvät arvosanat koronaviestinnästä – kyselyssä kolmannes antoi epäluottamuslauseen ministeri Kiurulle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin saavat eniten kiitosta koronaviestinnästä.

Tuoreessa kansalaistutkimuksessa 69 prosenttia vastaajista antaa Niinistölle erittäin tai melko hyvän arvosanan. Marinin kohdalla samoin arvioi 67 prosenttia vastaajista.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja maan hallitus saavat hyvät arviot. THL:n katsoo suoriutuneen viestinnästä erittäin tai melko hyvin 61 prosenttia ja hallituksen kokonaisuutena 57 prosenttia.

Kunnallisalan kehittämissäätiön (Kaks) tutkimuksessa lähes puolet kansasta eli 41 prosenttia antaa puhtaat paperit myös tiedotusvälineille. Tosin yksi viidestä arvioi median edustajien onnistuneen viestimisessä enemmän tai vähemmän heikosti.

Yhdenkään tahon koronaviestintää ei suoranaisesti kyseenalaisteta, tiedottaa Kaks tutkimuksestaan.

Lähes kolmannes vastaajista uskoo ammattiyhdistysliikkeen onnistuneen heikosti koronaviestinnässä. Vajaa kolmannes antaa epäluottamuslauseen sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiurulle, yli neljännes sisäministeri Maria Ohisalolle sekä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle.

Naisilla on tutkimuksen mukaan miehiä enemmän luottamusta käytännössä kaikkia tahoja kohtaan. Varttuneimmat ikäluokat ovat keskimäärää vakuuttuneempia tasavallan presidentin, THL:n. edustajien sekä tiedotusvälineiden koronaviestinnästä.

Nuoret kuulevat ammattiyhdistysliikkeen sekä kaupungin- ja kunnanjohtajien viestejä herkemmällä korvalla kuin ikääntyneet, Kaks tiedottaa.

Sdp:n kannattajat ovat keskimäärää tyytyväisempiä lähes kaikkien tahojen koronaviestintään,

Perussuomalaisten kannattajat tuntevat keskimäärää vähemmän luottamusta kaikkien tahojen viestintää kohtaan. Kokoomuksen kannattajat suitsuttavat etenkin Sauli Niinistöä.

Keskustan kannattajat kohtelevat maan hallitusta, elinkeinoministeri Mika Lintilää, elinkeinoelämän edustajia sekä ministeriöiden virkamiehiä keskimäärää helläkätisemmin.

Vihreiden tukijoiden luotto kohdentuu keskivertoa voimakkaammin etenkin omaan ministeriin Ohisaloon, pääministeri Mariniin ja THL:ään.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS ja aineisto koottiin 11.-16. syyskuuta Gallup Kanavalla. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1 039. Vastaajat ovat 18-79 -vuotiaita.