Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella voi taas lainata kausikortteja kirjastosta – lainauskäytännöt muuttuvat aiemmasta

Tampereen kaupunginkirjasto jatkaa kausikorttien lainausta. Tänä syksynä kirjaston yhteistyökumppaneina kausikorttilainauksessa ovat urheilun puolelta Tampereen Pyrintö (miesten Korisliiga), Koovee (miesten ja naisten salibandy), PP-70 Futsal ja Joogapaikka. Kulttuuritoimijoista kausikorttinsa ovat antaneet lainattavaksi Tampere Filharmonia, G Livelab, Tampere-talon Sorsaklubi ja Tanssiteatteri MD.

– Olemme saaneet lainattavista kausikorteista paljon kiitosta, ja ne ovat kiertäneet hyvin. Syksyn kausikortit tulevat lainattavaksi sitä mukaa, kun mukana olevien toimijoiden syyskausi käynnistyy. Osa yhteistyökumppaneistamme ei voinut tänä syksynä lähteä mukaan koronatilanteen vuoksi, mutta tilanteen normalisoituessa saamme lisää kausikortteja lainattavaksi, palvelupäällikkö Niina Salmenkangas Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo tiedotteessa.

Kultakin yhteistyökumppanilta tulee lainattavaksi 1–2 kausikorttia. Valtaosa kausikorteista on lainattavissa pääkirjasto Metson aulan Vippi-hyllystä. Joogapaikan kausikortti on lainattavissa Sampolan kirjastosta ja PP-70 Futsalin kausikortti Tesoman kirjastosta. Lainattavilla kausikorteilla on viikon laina-aika. Kortteja ei voi varata tai uusia.

Kausikorttien lainauskäytäntöihin on tehty muutoksia, jotta mahdollisimman moni voisi lainata kausikortin. Jatkossa asiakas voi lainata saman kausikortin vain kerran vuodessa ja asiakkaalla voi olla vain yksi kausikortti kerrallaan lainassa.

Kausikorteilla on sama myöhästymismaksu kuin Vippi-kirjoilla. Jos asiakas ei palauta korttia, häneltä peritään kausikortin hankintahinta ja palauttamatta jäänyt kortti mitätöidään.