Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistatko, kun Metsolan Erkki osti sukset Piipposen Urheiluliikkeestä? – Kokeneen tuottajan bongaus laittoi käsikirjoituksen uusiksi

1990-luvun rakastetun Metsolat-sarjan esituotantovaihe ja tekeminen piti sisällään monia vaiheita, joihin liittyi keskeisesti onnekas sattuma. Sarjan tuottanut Raimo Mikkola muistelee, millaista oli kun hän lähti 1990-luvun alkupäivinä etsimään kuvauspaikkoja Kainuusta.

Metsolat-tuottaja Raimo Mikkola koki yllätyksen, kun sarjaa alettiin valmistella: syynä Jouko Turkan Kiimaiset Poliisit – "Kaikki poliisiasut olivat ihan p****na"

Mikkola saapui Sotkamon keskustaan, josta tarkka silmä alkoi poimia kohteita sarjaa varten. Äkkiä tuli vastaan visuaalinen kohde, jolla oli myös kutsuva nimi: Piipposen Urheiluliike.

– Sitten menin sisälle, ja tiskin takana hääri kukapa muukaan kuin vuoden 1985 ampumahiihdon MM-mitalisti, olympiaedustaja Tapio Piipponen. Siinä hetkessä meni käsikirjoituskin uusiksi: syntyi kohtaus, jossa Metsolan Erkki ( Kari Hakala) ostaa lasketteluvälineet olympiavoittaja Piipposelta, Mikkola muistelee tuotantovaihetta jossa yksi asia johti toiseen.

Talviurheilun taikaa tarvittiin myös silloin, kun käsikirjoitus edellytti keskeneräistä laskettelukeskusta. Mikkola mietti tosissaan, millä rahalla sellainen rakennetaan ja toteutetaan.

– Sitten tuli puhelinsoitto, että tänne Sappeelle ollaan rakentamassa laskettelukeskusta, joka on kuitenkin keskeneräinen. Minä pamahdin sitten vauhdilla paikan päälle ja totesin, että tässähän se on se Urjan rinne, Mikkola kertoo.

"Valte! Sie oot nyt velkaa” – TV2:n Metsoloista tuli niin suosittu sarja, että todellisuus ja draama menivät sen jälkeen Suomessa monta kertaa sekaisin

Tekijöiden Metsolat-muistoja on luvassa kattavasti lauantain Tamperelaisessa.