Teatteriarvio | TTT:n odotettu Kinky Boots on todella upea – "Tällaista säihkettä ei ole aikoihin nähty!"

Teatteriarvio: Odotettu musikaali sai huumaavat suosionosoitukset. Katsojat nousivat spontaanisti seisomaan eikä taputuksista ollut tulla loppua, kertoo Tamperelaisen kriitikko Katariina Fleming kokemastaan.

Kinky Boots sai pari vuotta sitten suomalaisen kantaesityksen Helsingin kaupunginteatterissa ja saavutti suuren suosion. Onneksi tuotantoa ei haudattu, vaan tuotiin Tampereelle pienin muutoksin. Rooleissa nähdään TTT:n tuttua väkeä, mutta pääroolit ja Drag-enkelit ovat alkuperäisiä.

Hamlet rokkaa Työviksessä – "Pieni paasto on opettanut, että teatteri ei ole itsestäänselvyys"

TTT:lle oikeudet 9/11-hittimusikaaliin – "Jokainen muistaa, missä oli sillä hetkellä, kun uutiskuvat tavoittivat meidät"

Ja esitys on todella upea. Ehdottomia tähtiä ovat Lauri Mikkola viihdetaiteilija Lolana ja Petrus Kähkönen kenkätehtaan perijänä Charliena. Molemmat ovat huikeita laulajia ja heidän välillään syntyvät myös koskettavimmat kohtaukset. Musikaalin tärkeänä teemana on toisen hyväksyminen sellaisena kuin hän on.

Lauri Mikkola on nähty hiljattain Valkeakoskella nuorena Dannynä ja TTT:n Poikabändissä. Nyt hän loistaa kuin maailmatähti – suoritus on uskomaton. Tällaista säihkettä ei ole aikoihin nähty.

Petrus Kähkönen on ollut pitkään Helsingin kaupunginteatterin musikaalien kestosuosikki, mutta jäi TT:n Notre Damen kellonsoittajan nimiroolin myötä freelanceriksi. Kinky Bootsissa hän pääsee laulutaitonsa ohella näyttämään myös herkkyytensä.

Kinky Boots-traileri

Esityksen vauhdikkuudesta vastaavat Mikkolan Lola ja enkelit. Drag-tähdet Jack Johansson, Henri Sarajärvi, Steven A.Novak, Anton Engström, Niklas Rauten ja Jero Mäkeläinen ovat huipputanssijoita, joita ei voi kuin hämmästellä.

Näyttelijöistä nousevat esiin Jyrki Mänttäri hauskan notkeana, Hiski Grönstrand uhoavana Donina ja Emmi Kaislakari hurmaavalla laulullaan.

William Ilesin valosuunnittelu häikäisee väreillään. Tuomas Lampisen puvut ovat loistavia, etenkin drag-tähdillä. Joonas Mikkilän johtama orkesteri on huikea ja Samuel Harjanteen ohjaus napakymppi.

Tästä ei musikaali juuri parane.

Kinky Boots

Käsikirjoitus Harvey Fierstein

Musiikki ja laulujen sanat Cyndi Lauper

Perustuu Miramaxin elokuvaan Kinky Boots

Suomenkielinen käännös Kari Arffman, Hanna Kaila

Ohjaus Samuel Harjanne

Koreografia Gunilla Olsson-Karlsson

Lavastussuunnittelu Peter Ahlqvist

Pukusuunnittelu Tuomas Lampinen

Valosuunnittelu William Iles

Äänisuunittelu Kai Poutanen

Naamioinnin ja kampausten suunnittelu Henri Karjalainen

Rooleissa mm.Petrus Kähkönen, Lauri Mikkola, Eriikka Väliahde, Emmi Kaislakari, Hiski Grönstrand, Jyrki Mänttäri, Hanna Kaila, Leena Rousti, Jari Ahola, Antti Kerosuo, Juha-Matti Koskela, Jonas Saari

Enkelit Jack Johansson, Henri Sarajärvi, Steven A. Novak, Anton Engström, Niklas Rauten, Jero Mäkeläinen

Esitykset Tampereen Työväen Teatterissa 12.12. asti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut