Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saiko korona-aika suomalaiset kekseliäiksi? Patenttihakemusten määrä pomppasi ylös

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on tammi-elokuussa vastaanottanut kansallisia patenttihakemuksia 16 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan ajankohtaan. Hakemuksia on tullut 1 048 kappaletta. Määrä on suurin kuuteen vuoteen, kerrotaan PRH:n tiedotteessa.

Lukumääräisesti eniten hakemuksia on tullut Uudeltamaalta: 566 kappaletta. Luku on 78 prosenttia Uudenmaan koko edellisvuoden hakemusmäärästä. Kun kuluvaa vuotta on vielä kolmannes jäljellä, ennustaa tämä selkeää kasvua koko vuoden hakemusmäärään.

Seuraavana tulevat Pirkanmaa 76 hakemuksella ja Pohjois-Pohjanmaa 60 hakemuksella. Pohjois-Pohjanmaalta hakemuksia on tehty jo 4 enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Keski-Suomessa on tehty 46 hakemusta, Päijät-Hämeessä 32 hakemusta ja Etelä-Karjalassa 28 hakemusta. Ainakin näissä maakunnissa tullaan ylittämään viime vuoden hakemusmäärät. Vaatimattomampia, mutta silti edellisvuoden ylittäviä hakemusmääriä, on tehty Kanta-Hämeessä (16 kappaletta), Lapissa (9 kappaletta) ja Keski-Pohjanmaalla (6 kappaletta).