Poliisi huolestui tuntuvista ylinopeuksista, vetoaa nyt autoilijoihin – "Törkeistä ylinopeuksista voi seurata yli vuodenkin ajokielto"

Poliisi vetoaa nyt vakavasti autoilijoihin: älkää ajako tuntuvaa ylinopeutta, sillä se voi viedä kortin kuivumaan jopa yli vuodeksi.
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella epäilllyt törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat jatkuneet edelleen. Esimerkiksi viime viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina poliisi kirjasi yhteensä 21 rikosilmoitusta epäillyistä törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista. Näitä oli muun muassa Pirkkalassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Joutsassa, Jyväskylässä, Hämeenkyrössä ja

Poliisi muistuttaa tiedotteessaan kuljettajia liikennesääntöjen noudattamisesta ja siitä, että törkeistä ylinopeuksista tulee kuukausien, mahdollisesti jopa yli vuodenkin ajokielto.

Ajokiellon pituuden arvioinnissa keskiössä on teon vaarallisuus ja moitittavuus. Suuntaa-antavasti esimerkiksi 100 kilometritunnin nopeusrajoitusalueella ajettaessa 150 km/h nopeudella ajokielto voi olla noin puoli vuotta, mutta tähän vaikuttavat muutkin asiat kuin nopeuden ylitys.

Taajamassa vastaava 150-prosenttinen rajoituksen ylitys voi johtaa yli vuoden ajokieltoon. Tässä vaikuttavat esimerkiksi suojateiden ja koulujen läheisyys. Näiden turvaamistoimenpiteiden tarkoituksena on estää henkilön osallistuminen liikenteeseen ajoneuvon kuljettajana silloin, kun hänellä ei katsota olevan edellytyksiä siihen – esimerkiksi liikenteessä esiintyvän vaarallisuutensa tähden syyllistyttyään liikennerikoksiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut