Kalevan ja Hakametsän paikalliskeskuksen ydinalueen asemakaavoitus alkaa

Pääosin Kalevanrinteessä sijaitsevan Kaleva-Hakametsä -paikalliskeskuksen ydinalueen asemakaavoitus on alkamassa alueen maankäytöstä järjestetyn ideakilpailun ratkettua. Ensin alueelle tehdään yleissuunnitelma Sarana-voittajaehdotuksen pohjalta.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavamuutokseen tähtäävää valmisteluaineistoa on nähtävillä 15. lokakuuta saakka ensi sijassa kaupungin verkkosivuilla.

Suunnittelualue sijaitsee noin kolme kilometriä itään kaupungin keskustasta. Alue kuuluu pääosin Kalevanrinteen kaupunginosaan mutta käsittää koillisessa myös pienen osan Kalevan kaupunginosaa. Suunnittelualue rajautuu pohjoisessa Sammonkatuun, lännessä ja etelässä Rieväkatuun sekä idässä Hervannan valtaväylään.

Alueeseen sisältyy yhden korttelin kuusi tonttia sekä Sammonkadun, Hervannan valtaväylän ja Rieväkadun katualueita. Alueella on nyt Kalevan Prisma, yksikerroksinen liikerakennus sekä pysäköintialuetta. Suunnittelualueen luoteiskulmassa Rieväkadun katualueella on rakenteilla raitiotien Hakametsän vaihtopysäkki sekä Sarvijaakonaukio.

Suunnittelualueen pinta-ala on noin 8,5 hehtaaria. Pirkanmaan osuuskauppa omistaa kolme tonttia. Muilta osin suunnittelualueen omistaa Tampereen kaupunki.

Kaleva-Hakametsä–paikalliskeskuksen ydinalueen korttelirakenteesta järjestettiin ilmoittautumiskutsukilpailu 2018-2019 kaupungin ja toisen maanomistajan yhteistyönä. Arkkitehtuurikilpailun voitti ehdotus Sarana, jonka pohjalta suunnittelualueelle laaditaan yleissuunnitelma asemakaavaratkaisun pohjaksi.

Kaleva–Hakametsä -paikalliskeskuksen tarkoitus on toimia monipuolisena liike-, palvelu-ja liikuntatilojen sekä monimuotoisen kaupunkiasumisen keskittymänä, joka on hyvin saavutettavissa kaikilla liikennemuodoilla. Asemakaavan tavoitteena on mahdollistaa Kaleva–Hakametsä –paikalliskeskuksen ydinalueen korttelin arkkitehtuuriltaan ja kaupunkikuvaltaan laadukas toteuttaminen Hakametsän vaihtopysäkkialueeseen tukeutuen.

Alue on ensi syksynä liikennöinnin aloittavan raitiotien reitin varrella, ja keskeinen vaihtopysäkki kuuluu suunnittelualueeseen. Laadukas ja ympäristön huomioon ottava täydennysrakentaminen palvelujen yhteyteen keskusta-alueelle on kaupungin tavoitteiden mukaista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut